Acasă Actualitate FOTO Lumina Sfântă de la Ierusalim a ajuns la Suceava şi a...

FOTO Lumina Sfântă de la Ierusalim a ajuns la Suceava şi a fost distribuită parohiilor din mai multe judeţe şi din regiunea Cernăuţi


Intră acum și în grupul de

Lumina Sfântă de la Ierusalim a ajuns, sâmbătă seară, în Suceava după ce a fost adusă cu o aeronavă, pe Aeroportul „Ştefan cel Mare”, fiind aşteptată de zeci de preoţi din Suceava, Botoşani, Iaşi, Neamţ, Vaslui şi Bacău, dar şi din parohii din regiunea Cernăuţi.

Pimen Lumina Sfanta Nechifor Aeroport (38)



O delegaţie a Arhiepiscopiei Sucevei şi Rădăuţilor a înmânat Lumina Sfântă IPS Pimen Suceveanul care a distribui-o preoţilor prezenţi.

La Aeroport veniseră mai mulţi credincioşi pentru a lua Lumina Harică, dar IPS Pimen Suceveanul a precizat că aceasta poate fi dată doar preoţilor care o vor distribui mirenilor la miezul nopţii.

La ceremonia de primire a Luminii Harice de la Sfântul Mormânt au avut acces doar preoţii, care au preluat Lumina în felinare speciale şi o duc în parohiile lor, de unde va fi împărţită credincioşilor în cadrul slujbei de Înviere.

Lumina Sfântă de la biserica Sfântului Mormânt din Ierusalim a fost adusă în România, sâmbătă seară, cu un avion special care a aterizat pe Aeroportul „Henri Coandă” din Capitală, fiind preluată de o delegaţie a Arhiepiscopiei Sucevei şi Rădăuţilor, iar la Suceava a ajuns la ora 21.12.

„Am avut ocazia să venim cu Lumina Sfântă direct la Suceava. Au fost în trecut doi ani când a fost mai greu, adusă pe roţi de la Bacău. Iată că în acest an am venit şi mai repede. La ora 21.12 s-a aterizat la Suceava ceea ce înseamnă că toţi preoţii, toţi credincioşii, vor avea parte de Lumina Sfântă nu numai în Suceava ci şi în Cernăuţi, din Iaşi au venit foarte mulţi preoţi, chiar din Bârlad. Vreau să mulţumesc IPS Pimen pentru binecuvântarea sa, dar şi preoţilor care au făcut deplasarea la Bucureşti şi ne-au adus această bucurie pentru înalta sărbătoare a Învierii Domnului”, a declarat preşedintele CJ Suceava, Cătălin Nechifor.(N.B.)


Intră acum și în grupul de



Exit mobile version