Handbal : Greu pentru Steaua, accesibil pentru Resita si Timisoara


Intră acum și în grupul de

În timp ce fotbalul nu va avea probabil nicio echipa calificata în primavara cupelor europene, handbalul din tara noastra – chiar si cel masculin – merge mult mai bine.

Marti, la Viena, a avut loc tragerea la sorti în urma careia cele trei reprezentante ale României si-au aflat adversarii cu care vor da piept în luna februarie a anului viitor.  

Steaua – MKB Veszprem

Stelistii nu au avut deloc noroc, urmând a evolua în optimile de finala ale Cupei Cupelor cu una dintre cele mai tari adversare dintre cele venite din grupele Ligii Campionilor: formatia maghiara MKB Veszprem. Antrenorul lui Sania&Co., Radu Voina, este însa încrezator în valoarea elevilor sai: „Nu am mai avut nicio preferinta la aceasta tragere la sorti, pentru ca orice adversar este puternic în aceasta faza. MKB Veszprem KC este o echipa valoroasa, dar noi vom juca la victorie. Ne vom limita la jocul din teren si sper sa nu fie probleme cum au fost în meciul lui Dinamo din Cupa EHF”. Partida tur dintre Steaua si MKB Veszprem este programata pe 9/10 februarie în Ungaria, în timp ce returul va avea loc pe 16/17 februarie, la Chiajna.  

UCM Resita – RK Moslavina si Fram Reykjavik – Poli Izometal

Mult mai mult noroc au avut reprezentantele noastre în Challange Cup. UCM Resita va întâlni formatia croata RK Moslavina Kutina, tehnicianul Aihan Omer declarându-se optimist în privinta tragerii la sorti. „Nu ma asteptam sa fim primii scosi din urna si nici sa avem înca odata adversari croati în optimi. La fel a fost si sezonul trecut, dar, ca si atunci, si acum trebuie sa câstigam. RK Moslavina Kutina este o echipa foarte puternica, dar noi suntem hotarâti sa ne calificam pentru ca vrem sa câstigam si în acest sezon Challenge Cup”, a declarat antrenorul Resitei. Tot în optimile acestei competitii, Poli Izometal Timisoara va juca împotriva echipei Fram Reykjavik din Islanda. UCM Resita va juca primul meci pe teren propriu, pe 9/10 februarie, în timp ce Poli Izoemtal va disputa prima partida în deplasare. Mansele secunde vor avea loc o saptamâna mai târziu.
 

Miza locului 6

Tragerea la sorti a cupelor europene prezinta interes si pentru handbalul sucevean. Petru Ghervan, antrenorul Universitatii Suceava, ocupanta locului 5 în Liga Nationala, îsi doreste ca echipele românesti angrenate în competitiile europene sa aiba un parcurs cât mai bun. Miza? Locul 6, care ar deveni o pozitie de cupa europeana. În sezonul precedent UCM Resita a câstigat Cupa Challenge fapt pentru care locul 6 a oferit formatiei Poli Timisoara dreptul de a participa în aceasta competitie.

Cum Aihan Omer, tehnicianul resitenilor a declarat ca formatia sa îsi doreste sa repete isprava din editia precedenta iar adversarul lui Rohozneanu&Co., RK Moslavina este de învins, Petru Ghervan a precizat ca în luna decembrie conducerea echipei CS Universitatea se va întâlni pentru a stabili exact obiectivele pentru urmatoarea perioada.

„ Este îmbucurator faptul ca echipele românesti au un parcurs bun în cupele europene. Este prematur sa ne gândim de pe acum la un loc 6 si la o cupa europeana. În decembrie vom avea o sedinta în care vom stabili exact care sunt prioritatile pentru perioada care urmeaza. Prezenta într-o cupa europeana ar presupune niste cheltuieli financiare suplimentare si un lot de jucatori mai numeros. Tocmai de aceea trebuie sa ne întâlnim si sa discutam aceste aspecte pentru ca, în cazul în care vom ajunge într-o asemenea situatie sa fim pregatiti” a precizat Petru Ghervan. 

Petru Ghervan: „Jucam în continuare doar la victorie”

În alta ordine de idei, tehnicianul sucevenilor a declarat ca formatia sa va aborda la victorie meciurile care mai sunt de disputat în acest an, cu Romvag Caracal, UCM Resita si HCM Constanta. În urma cu câteva etape, Ghervan a precizat ca obiectivul formatiei sale pentru turul actualei editii de campionat este obtinerea a 15 puncte. Momentan, CS Universitatea a acumulat 13 puncte iar pâna la finalul turului mai sunt de disputat înca trei partide. „ Este bine ca am reusit sa aducem puncte de pe terenuri precum cele de la Baia Mare, Oradea sau Bacau. Cu certitudine vom juca în continuare doar la victorie” a declarat antrenorul studentilor suceveni.


Intră acum și în grupul de