Fotbal, Liga a V-a, Seria a II-a : Avantul Frasin este favorita certa la promovare


Intră acum și în grupul de

Daca în Seria I,  în fruntea clasamentului de la sfârsitul turului, se afla doua echipe, ambele cu sanse de promovare, în Seria a II-a putem vorbi despre o lupta în trei, doar ca diferenta între Avântul Frasin, Bradul Vama si Inter Capu Câmpului este de 8 puncte. Echipa din Frasin a profitat de pasul gresit facut în ultima etapa de Bradul Vama, care a remizat cu Somuzul Preutesti si s-a distantat la 5 puncte de lider.

La debutul actualei editii de campionat, în aceasta serie, printre favoritele la promovare figurau Bradul Vama, Victoria Paltinoasa, Inter Capu Câmpului, toate cele trei participând la play-off-ul din sezonul trecut, si Avântul Frasin,  o formatie care în sezonul precedent  a ratat „la mustata” calificarea în play-off. De asemenea, Vointa Stroiesti figura printre echipele cu pretentii la promovare, dar parcursul acesteia a fost oscilant.

Actualul lider al clasamentului Seriei a II-a, Avântul Frasin, a debutat în campionat cu un rezultat de egalitate, 2-2 la Paltinoasa. Nici echipa aflata pe locul II nu s-a putut lauda cu o performanta superioara, tot 2-2 la Steaua Dumbraveni în prima etapa. În continuare s-a mers „brat la brat” printre victorii, si una si alta, înregistrând câte un rezultat de egalitate: Avântul Frasin 3-3 la Inter Capu Câmpului, Bradul Vama 2-2 la Câmpulung cu Raraul II. Echilibrul s-a rupt în etapa a V-a, atunci când Bradul s-a deplasat la Frasin, unde a pierdut cu 2-1, iar diferenta de trei puncte s-a mentinut între cele doua echipe pâna în etapa a XV-a, atunci când Bradul Vama a gafat surprinzator pe teren propriu în întâlnirea cu Somuzul Preutesti, scor 2-2, si turul s-a încheiat cu o diferenta de cinci puncte între primele doua clasate. Ambele echipe dispun de conditii excelente, baze sportive peste nivelul competitiei, cu terenuri de foarte buna calitate, tribune cu 1000 de locuri (acoperite) si instalatii anexe de invidiat, apa calda si vestiare moderne pentru echipe si arbitri.

Avântul Frasin dispune de un lot de jucatori echilibrat, format din câtiva jucatori experimentati, precum Soroceanu, Pircu, Lupascu, dar mai ales Cezar Drelciuc, un jucator care le are cu mingea, si câtiva tineri talentati, cu Mândrila sef de promotie. În campionat, antrenorul Petrica Cainari, avându-l aproape pe delegatul echipei Dragos Sahlean, a folosit urmatorul lot de jucatori: G. Cailean, Bilan, Dronca, Mândrila, Stefancu, I. Gemanari, Lupascu, Sahlran, Pircu, Soroceanu, C. Drelciuc, O. Gemanari, Corleciuc, Hanuseac, M. Drelciuc. Responsabili cu golurile sunt Pircu, Soroceanu, C. Drelciuc si Lupascu.

Bradul Vama este tot o echipa alcatuita din jucatori experimentati, lotul folosit de Gavril Caprian fiind: Lupuleac, Boinceanu, D. Bercea, Badea, Leopac, Rotaru, M. Bercea, Beldie, Andrei, Manole, Bradu, Maianta, Tâmpescu, Iroftei.

Sa pomenim si de echipa aflata pe locul trei în clasament Inter Capu Câmpului, care la doar trei puncte de locul II asteapta greseala celor din fata. Interistii au pierdut doar doua jocuri 2-3 la Stroiesti si 0-3 la Vama si au înregistrat trei egaluri 1-1 la Câmpulung cu Raraul II, 3-3 pe teren propriu cu Avântul Frasin si 2-2 la Draguseni cu Moldova. Dispune de o baza sportiva micuta, alcatuita dintr-un teren îngradit complet si cu o anexa care cuprinde vestiare pentru echipe si pentru arbitri. Din câte se pare, echipa care are alaturi primaria locala va beneficia în anul urmator de fonduri pentru modernizarea bazei sportive. Andrei Casvan care îndeplineste toate sarcinile la echipa a folosit în acest campionat un lot de jucatori alcatuit din câtiva jucatori experimentati, dar si câtiva tineri talentati: Lemnar, Sandru, Timu, D. Carpiuc, Ciobâca, Caprian, Turcan, Droniec, Rosca, Forminte, Catargiu, Obreja, Cârjan.  

Clasamentul omologat

1.       Avântul Frasin                    12      10      2        0        40-9   32p

2.       Bradul Vama                       12      8        3        1        40-11  27p

3.       Inter Capu Câmpului            12      7        3        2        38-18  24p

4.       Steaua Dumbraveni             12      5        3        4        31-20  18p

5.       Victoria Paltinoasa              12      5        3        4        20-17  18p

6.       Somuzul Preutesti               12      5        2        5        25-29  17p

7.       Vointa Stroiesti                  12      5        1        6        27-27  16p

8.       Bistrita Brosteni                  12      5        0        7        22-24  15p

9.       Moldova Draguseni              12      4        2        6        19-28  14p

10.     CSM Raraul II                     12      3        3        6        22-23  12p

11.     Forestierul Frumosu             12      2        3        7        19-59  9p

12.     FC Pojorâta                       12      2        2        8        16-34  8p

13.     Progresul Salcea                 12      1        4        7        18-38  7p

 

> Plesul Bogdanesti a fost exclusa din campionat pentru trei neprezentari iar Victoria Solca si Vointa Liteni-Moara s-au retras.

 


Intră acum și în grupul de