Presedintele CJ acuza firma austriaca Strabag ca „si-a batut joc de lucrare in judetul Suceava”


Intră acum și în grupul de

Presedintele CJ Suceava, Gavril Mîrza a declarat, joi într-o conferinta de presa, ca firma austriaca Strabag „si-a batut joc de lucrare în judetul Suceava”. „Termenul de finalizare a lucrarilor, dupa o amânare de anul trecut, a fost 20 septembrie 2007. Cu toate astea, abia daca s-au realizat 60 la suta din lucrari”, a afirmat Gavril Mîrza, precizând ca populatia este cea care are de suferit pentru ca nu beneficiaza de apa potabila de calitate, iar cresterea preturilor la materiale determina scumpirea costurilor de executie a proiectului.

Prin programul SAMTID vor fi reabilitate sistemele de alimentare cu apa din Falticeni, Siret, Gura Humorului, Vatra Dornei, Câmpulung Moldovenesc si Solca, contractul pentru lucrarile de executie fiind câstigat de firma austriaca Strabag AG, iar valoarea proiectului este de 10, 527 de milioane de euro.

Data fiind situatia din judet, seful administratiei judetene sucevene solicita ministerului Dezvoltarii sa revada contractul si, eventual, sa se îndrepte cu solicitare de daune morale fata de Strabag.

Autoritatile judetene sucevene au avertizat anul trecut si pe parcursul acestui an ca programul european SAMTID în judetul Suceava se afla într-o mare întârziere fata de graficul stabilit. 


Intră acum și în grupul de