Bereanu: Primarul Negură a blocat proiectul pârtiei de schi de pe Rarău, fapt confirmat şi de Autoritatea Naţională pentru Turism


Intră acum și în grupul de

Senatorul PSD de Suceava, Neculai Bereanu, a declarat, luni, că primarul municipiului Câmpulung Moldovenesc a blocat proiectul pârtiei de schi de pe Rarău, faptul fiind confirmat oficial de Autoritatea Naţională pentru Turism.

bereanu

Astfel, la o întrebare adresată oficial de senatorul Neculai Bereanu,  secretarul de stat în Ministerul Economiei, Comerţului şi Relaţiilor cu Mediul de Afaceri, Anca Magdalena Chiser, a explicat că în data de 8 martie 2016, reprezentanţii ANT au mers la Primăria Câmpulung Moldovenesc pentru a vedea stadiul fizic şi valoric al proiectului pârtiei de schi din Rarău.

Oficialul guvernamental arată că în urma discuţiilor cu reprezentanţii Primăriei şi ai constructorului, s-a evidenţiat că Primăria a acţionat în instanţă constructorii desemnaţi să execute proiectul pârtiei de schi ceea ce a determinat ca Primăria să nu mai poată finanţa aceste lucrări.

Totodată, secretarul de stat menţionează că una din firmele desemnate să execute lucrările a intrat în faliment.

După discuţiile de la Câmpulung Moldovenesc, oficialii ANT au transmis în 21 martie 2016 Primăriei Câmpulung Moldovenesc o adresă în care solicitau clarificări legate de contractul de lucrări prin închiderea dosarelor aflate pe rolul instanţelor şi la întocmirea unei documentaţii care să evalueze starea actuală a acestei investiţii.

„Menţionăm că până în prezent nu am primit nici un răspuns din partea Primăriei Câmpulung Moldovenesc la adresa amintită”, arată secretarul de stat.

Astfel, reprezentanţii Ministerului Economiei, Comerţului şi Relaţiilor cu Mediul de Afaceri arată că această investiţie poate fi continuată în funcţie de bugetul alocat infrastructurii de turism, dar şi de răspunsul Primăriei Câmpulung Moldovenesc.

Senatorul PSD de Suceava Neculai Bereanu a declarat că răspunsul oficial al Ministerului Economiei, Comerţului şi Relaţiilor cu Mediul de Afaceri confirmă faptul că primarul din Câmpulung Moldovenesc este cel care a blocat realizarea pârtiei de pe Rarău.

„S-au cerut clarificări privind situaţia juridică, dar din păcate au trecut două luni şi domnul primar nu a răspuns ceea ce este o dovadă clară că nu l-a interesat şi nici nu-l interesează finalizarea pârtiei”, a spus senatorul PSD Neculai Bereanu.

Ministerul Economiei, Comerţului şi Relaţiilor cu Mediul de Afaceri a mai arătat în luna martie că arieratele înregistrate la bugetele autorităţilor locale au fost achitate de Ministerul Finanţelor Publice în 31 octombrie 2014 şi 31 octombrie 2015, iar printre aceste localităţi la care s-au achitat arieratele se numără şi cele care au beneficiat de proiecte derulate prin Programul de investiţii în infrastructura de turism gestionate de ANT.

Municipiul Câmpulung Moldovenesc nu a primit fonduri pentru plata de arierate este doar din cauza situaţiei particulare generată de acţiunea în instanţă iniţiată de Primărie împotriva firmelor de construcţii astfel încât nu s-au putut recunoaşte arieratele, mai arăta Ministerul Economiei, Comerţului şi Relaţiilor cu Mediul de Afaceri.(N.B.)


Intră acum și în grupul de