Zilele Filmului Spaniol


Intră acum și în grupul de

3-5 Decembrie 2007 Suceava

Los Tarantos (Regia: Francisco Rovira Beleta, 1963, 95 minute)

Sinopsis: Rafael este membru al familiei „Los Tarantos”. În timpul unei altercatii, raneste pe un membru al unei familii rivale „Los Zorongos” si nu dupa mult timp o cunoaste pe Juana, de care se îndragosteste si de care este iubit. La aflarea faptului ca ea provine dintr-o familie pe care el o uraste, Rafael o abandoneaza pe Juana. Din acel moment, în vietile lor se strecoara tragedia. Filmul a fost nominalizat la Oscar pentru cel mai bun film strain. Motivul din „Romeo si Julieta” în lumea gitanilor, având ca fir conductor dansul si cântecele flamenco.

Luni 3 Decembrie 2007 ora 19:00 Restaurant Venezia Suceava
 

Alma gitana (Regia: Chus Gutierrez, 1995, 97 minutos)

Sinopsis: Antonio este prototipul tânarului de la oras, individualist, afemeiat si care traieste fara sa stie prea clar ce asteapta de la viata. Lucreaza ca ospatar la cafeneaua Senatului si uneori mai danseaza  pentru turisti si pentru doritorii de exotisme. I-ar placea sa se afirme ca „bailaor”. Viata lui e marcata de o schimbare profunda dupa ce o cunoaste pe Lucia, o femeie altfel decât cele pe care le cunoscuse, alaturi de care descopera fatete noi ale vietii: legamântul pe care îl presupune o dragoste adevarata. Lucia este tipica tânara gitana care studiaza restaurarea operelor de arta si îl ajuta pe tatal ei la un magazin de antichitati. Respecta mult traditia, familia si virginitatea înainte de nunta, dar tânjeste sa-si traiasca viata. Se simte de doua ori marginalizata: o data pentru ca e femeie si apoi pentru ca e gitana; însa nu-si pierde speranta. Vrea sa-si traiasca viata si e convinsa ca viitorul ei este alaturi de Antonio.

Luni 3 Decembrie 2007 ora 21:00 Restaurant Venezia Suceava
 
 

Flores de otro mundo (Regia: Iciar Bollatín, 1999, 106 minute)

Sinopsis: Patricia, dominicana, cauta o casa si o siguranta economica pe care conditia ei de emigrant ilegal aflat la Madrid nu i le permite. Milady, nascuta la Havana, are douazeci de ani si lumea la picioare. Marirrosi, din Bilbao, are de lucru, are unde locui si este foarte singura. La fel de singura ca si Alfonso, Damián si Carmelo, barbati din Santa Eulalia, un sat fara femei de maritis si fara perspective. O petrecere de burlaci prilejuieste ca ei sa se întâlneasca si de aici o istorie dulce-acrisoara de convietuiri de cele mai multe ori imposibile.

Marti 4 Decembrie 2007 ora 17.00 Restaurant Venezia Suceava
 

En la ciudad (Regia: Cesc Gay, 2003, 110 minute)

Sinopsis: Un grup de prieteni într-un mare oras, Barcelona. O trecere în revista a povestilor lor nepovestite, intime, a sentimentelor si dorintelor lor cele mai ascunse. O calatorie prin lumea sentimentelor, o lume care de cele mai multe ori ramâne ascunsa. Singuratatea, la oras, într-o poveste urbana si închisa.

Marti 4 Decembrie ora 19.00 Restaurant Venezia Suceava
 

Son de mar (Regia: Juan José Bigas Luna, 2001, 102 minute)

Sinopsis: Într-o zi de sfârsit de toamna, Ulises soseste într-un oras de pe coasta ca sa îsi ia în primire postul de profesor de literatura la liceu. În acest oras va descoperi senzualitatea mediteraneeana, marea, mirosul portocalilor si deliciosii cartofi prajiti pe care îi face Marina, de care de altfel se si îndragosteste nebuneste. Iar Marina ramâne vrajita de povestile pe care el i le spune. Doar ca într-o dimineata când pleaca sa pescuiasca cu barca, Ulises dispare. Martina se marita cu Sierra, un constructor bogat, iar dupa ce ea se asezase bine în acest mariaj luxos, Ulises reapare pentru ca nu o putuse uita.

Marti 4 Decembrie 2007 ora 21:00 Restaurant Venezia Suceava
 

Camarón (Regia: Jaime Chavarí, 2005, 119 minute)

Sinopsis: „Camarón” este biografia unui geniu al muzicii flamenco : „Camarón de la Isla”. Filmul despre Camarón face din personajul sau un protagonist absolut. Este o trecere în revista a vietii si operei acestui mare cantautor spaniol care a innovat muzica flamenco, a avut o influenta covârsitoare asupra noii generatii de artisti si a reusit sa darâme bariere sociale si artistice. Dorintele, succesele, problemele protagonistului sunt ingrediente ale unei traiectorii personale care s-a vazut reflectata în modul sau foarte aparte de a face muzica, în viziunea sa despre muzica, în modul în care a predat muzica flamenco. Evolutia lui Camarón este transpusa în film în trei etape: momentul în care a fost descoperit, confirmarea artistica si apoi recunoasterea-disparitia. În fiecare dintre aceste etape, Camarón este însotit de personalitati ale culturii flamenco precum Paco de Lucia, Tomatito, Papo Cepero.

Miercuri 5 Decembrie 2007ora 19.00 Restaurant Venezia Suceava
 

Tierra (Regia: Julio Medem, 1996, 125 minute)

Sinopsis: Undeva, în oceanul negru care este cosmosul, Angel soseste într-o zona cu culturi de vita de vie, unde avea menirea de a eradica o insecta care face gustul recoltei sa se schimbe. În comunicarea pe care o are cu oamenii locului, Angel gaseste solutia pentru a-si rezolva dedublarea de personalitate alegând între doua femei: Angela, casatorita, blonda si timida si Mari, o tânara roscata, îndrazneata si usor perversa.

Miercuri 5 Decembrie 2007 ora 21:00 Restaurant Venezia Suceava


Intră acum și în grupul de