Fotbal : Scandal intre italieni si francezi


Intră acum și în grupul de

Asa cum a facut-o si Victor Piturca, omologii selectionerului român de pe bancile colegelor noastre din Grupa C a Europenelor au recunoscut, la unison, ca sortii au fost ghinionisti si ca toate cele patru echipe, inclusiv România, au sanse la calificare în sferturi.  
 
Învins de România la Constanta, selectionerul Olandei, Marco Van Basten, a tinut sa precizeze ca Grupa C este pe departe cea mai dificila a turneului. „E greu! Puteti sa numiti o astfel de grupa cum vreti, probabil va fi numita a mortii. Este cea mai dificila grupa de la acest European. Ne vom reîntâlni cu România, care ne-a pus mari probleme în calificari si trebuie sa jucam foarte bine pentru a obtine victoria. Debutam în fata Italiei, asa ca stim ce ne va astepta. Vestea buna este ca vom putea juca în Elvetia, iar noi ne-am stabilit cantonamentul la Lausanne. În februarie aveam programat un amical cu Italia, dar acum trebuie sa gasim un alt adversar”, a declarat Van Basten. 
 
Domenech s-a enervat si a parasit conferinta de presa

Selectionerul echipei nationale a Frantei, Raymond Domenech, a tinut si el sa precizeze ca formatia pe care o antreneaza este în cea mai dificila grupa de la EURO 2008. „Nu cred ca eu sunt mai fericit decât ceilalti selectioneri, dar nu pot sa ma bucur ca am cazut într-o asa grupa. Tragerea la sorti a avut loc, trebuie sa ne multumim cu ea, oricât de grea ar fi”, a declarat Domenech. Selectionerul „cocosilor” a parasit nervos conferinta de presa dupa ce un jurnalist italian l-a întrebat ce parere are ca îl va reîntâlni pe Marco Materazzi. „Eu nu vorbesc despre acest lucru, italienii fac acest lucru, ma provoaca, dar nu mai intru în astfel de jocuri”, a conchis fracenzul. Selectionerul Italiei, Roberto Donadoni, a comentat si el componenta Grupei C: „Speram sa fim mai norocosi, dar este bine si asa. Am avut o premonitie ca va fi o grupa foarte grea si o adevarata provocare pentru noi”. Italianul s-a referit si la gestul lui omologului sau francez: „Nu pot sa judec eu comportamentul lui Domenech, pentru ca fiecare îsi manifesta emotiile în moduri diferite”.


Intră acum și în grupul de