De post : Cosulete de cartofi cu legume

Ingrediente:  

Pentru a prepara 6 cosulete avem nevoie de:

 
2-3 cartofi mari 
1-2 dovlecei 
1 vânata mare 
un plic ciuperci deshidratate (sau ciuperci proaspete) 
1 lingurita rasa de praf usturoi(se poate folosi si cel proaspat) 
100 gr.smântâna vegetala 
oregan 
sare 
ulei
Preparare:

Se curata cartofii, se taie în felii subtiri , apoi în betisoare subtiri. Betisoarele de cartofi le uscam bine, de apa lasata, cu hârtie de bucatarie iar apoi le punem pe fundul unei strecuratoare (sita) din inox, le dam forma de cosulet(cuib), iar apoi le frigem în ulei bine încalzit, introducând strecuratoarea direct în ulei. La început presam putin cu o lingura în centru , asa ramân compacte si se lipesc între ele, formându-se cosuletul. Când sunt gata, bine rumenite,se impinge strecuratoarea cu furculita de dedesubt, cosuletul se desprinde, se pun pe hârtie de bucatarie sa se scurga de ulei iar apoi se sareaza.

Intre timp se spala dovleceii si vinetele, se pun la înmuiat în apa calduta ciupercile deshidratate. Dovleceii se taie betisoare iar vanata cubulete, lasându-le cu tot cu coaja. Se pune în tigaie putin ulei, se adauga cubuletele de vinete si dovlecei, se calesc putin, se adauga ciupercile înmuiate si taiate, apoi se pune praful de usturoi.Daca se usuca mult pe foc, se adauga putina apa. Dupa aceea se adauga smântâna vegetala, oreganul, sare . Se amesteca 1-2 minute iar apoi sunt gata. Cu aceasta compozitie se umplu cosuletele de cartofi prajiti.