FOTO Ambasadorul Austriei în România, Gerhard Reiweger, s-a întâlnit cu oficialităţi locale şi a vizitat mai multe obiective turistice

Ambasadorul Austriei în România, Gerhard Reiweger, s-a întâlnit, joi, la Suceava, cu autorităţi locale şi a vizitat mai multe obiective turistice.

Ambasador Austria Nechifor Ursu muzeu (6)

Astfel, diplomatul austriac a purtat o discuţie cu primarul Sucevei, Ion Lungu, după care a avut o întrevedere cu preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Cătălin Nechifor.

Ulterior, împreună cu preşedintele CJ Suceava, ambasadorul Austriei a vizitat clădirea Muzeului de Istorie, unde în prezent se instalează expoziţiile permanente şi apoi Cetatea de Scaun.

La Muzeul de Istorie, clădire construită în 1904 în perioada administraţiei austriece din Bucovina, diplomatul austriac s-a interesat de istoria acestei clădiri, de lucrările de modernizare, de expoziţiile permanente şi a fost invitat să participe la inaugurare, la începutul lunii iulie.

Ambasadorul a spus că speră că va participa la inaugurarea Muzeului de Istorie, mai ales că acum Suceava are aeroport funcţional.

Totodată, Gerhard Reiweger s-a interesat de colaborările muzeului sucevean cu muzeele din Austria, iar directorul Complexului Muzeal Bucovina, Emil Ursu, a explicat că, până acum, colaborarea a fost în domeniul schimbului de carte, sau de acces la Arhivele din Viena, iar de acum, de când Muzeul de Istorie, are condiţii europene, cum ar fi asigurarea micro-climatului, securitatea şi spaţiu extins, urmează să fie realizate contacte cu unităţi similare şi din Austria pentru găzduirea unor expoziţii temporare.

Ambasadorul Austriei în România a fost invitat, anul trecut, de preşedintele CJ Suceava, Cătălin Nechifor, să efectueze o vizită în judeţul Suceava.(Alin Dima)

loading...