Fotbal. Cupa Romaniei : Cupa Romaniei confirma din nou ca este o competitie a surprizelor


Intră acum și în grupul de

Miercuri s-au disputat primele meciuri din cadrul optimilor de finala ale Cupei României. Surpriza zilei a produs-o Gloria Buzau, care a reusit sa elimine formatia Politehnicii Timisoara. CFR Cluj s-a impus, la limita,  în partida cu Jiul, iar „lanterna” “U” Cluj s-a împiedicat în fata Pandurilor Târgu Jiu.  

Gloria Buzau – Poli Timisoara  7-6 (1-1, 2-2 d.p. 5-4 la penaltiuri)

Daca nu ar fi avut 33 de ani, Romica Bunica ar fi fost, mai în gluma mai în serios, o solutie reala pentru Victor Piturca în vederea turneului final al Europenelor de anul viitor. Dupa ce a marcat golul remizei cu Steaua, atacantul Gloriei si-a purtat echipa catre o noua izbânda. De aceasta data una voita si de coechipierii lui, în optimile de finala ale Cupei României.

Dupa primele 45 de minute ale întâlnirii din Crâng dintre Gloria si Poli Timisoara, meciul parea unul linistit, scorul pauzei, 0-0, fiind elocvent în acest sens. Actul secund avea sa fie însa unul de-a dreptul nebun, precum si prelungirile ce aveau sa urmeze. „Nebunia” a început cu un sfert de ora înainte de final, când Stelian Stancu a marcat cu un sut în diagonala. Zarurile pareau aruncate. Când nimeni nu se mai astepta, Alin Litu, titular la Steaua în „era” Zenga, a reusit o nesperata egalare, în ultima faza de joc. Urmau prelungirile.

În minutul 7 al primei runde de prelungiri, Crângul avea sa se transforme într-un vulcan, centralul Sorin Corpodean acordând lovitura de la 11 metri pentru gazde, la un fault al lui Sorin Radoi asupra aceluiasi Litu. Cine credeti ca si-a asumat responsabilitatea?! Ei bine, nimeni altul decât Bunica. Acesta a transformat lovitura si si-a adus formatia în avantaj. Thriller-ul era însa pe departe de a se fi terminat. În minutul 119, oaspetii au fost cei care aveau sa produca lovitura de teatru, Stelian Stancu realizând „dubla”, dupa un trasor de la 20 de metri. Totul avea sa se decida la loteria loviturilor de la unsprezece metri. Loterie ce avea sa fie câstigata de gazde. Pentru buzoieni au punctat Gheorghita, Bunica, C. Petre, Jozic si Guda, în timp ce timisorenii au ratat o singura data, prin golgheterul Gigel Bucur. A fost însa de ajuns. Satelit sau nu al Stelei, Gloria se califica în sferturile de finala ale Cupei unde ar putea întâlni, din nou, formatia-„mama”…  

Jiul Petrosani – CFR Cluj 0-1

Neînvins în turul campionatului, Ioan Andone a trimis în partida din optimile Cupei României o echipa formata mai mult din rezerve. Tocmai din acest motiv, întâlnirea cu Jiul a fost una destul de echilibrata. Singurul gol al meciului a fost marcat foarte repede, în minutul 5, când Didi a sutat din opt metri si l-a învins pe Anton fara probleme. „Minerii” au fost la un pas sa egaleze în doua rânduri, însa portarul Nuno Claro s-a descurcat excelent la loviturile libere din minutele 27 si 36. Repriza a doua a fost una mai putin disputata, singurele ocazii, doua apartinând Jiului. Istinie si Draghici nu au putut însa sa îl învinga pe Nuno Claro, goalkeeper-ul lusitan închizând practic poarta CFR-ului. Scor final 0-1 si „feroviarii“ îsi continua drumul de neoprit spre succes. Deocamdata, doar pe plan national.  

U Cluj – Pandurii Tg Jiu 0-2

Partida dintre U Cluj si Pandurii s-a jucat în prima jumatate de ora. În minutul 8, fiul selectionerului, Alexandru Piturca, a deschis scorul, dupa un contraatac de toata frumusetea. 22 de minute mai târziu, Iordache a punctat si el, profitând de mai multe gafe în lant ale apararii adverse. Totul s-a terminat pentru „Sepcile Rosii” în minutul 44, când Mugur Bolohan a fost eliminat. Cu un om în plus si la adapostul a doua goluri, Pandurii nu au fortat în actul secund, scorul final fiind cel stabilit la pauza: 0-2.   

Dacia Mioveni – Ceahlaul Piatra Neamt  3 – 0

Dupa victoria nesperata de la Urziceni, tehnicianul Daciei, Sorin Cârtu, s-a declarat uimit de faptul ca echipa sa a marcat nu o data, ci chiar de doua ori, cunoscut fiind stilul formatiilor antrenate de cel poreclit „Sorinaccio”. Ieri, gruparea din Mioveni a marcat nu doua, ci trei goluri, obtinând o calificare pe deplin meritata în sferturi, în dauna Ceahlaului Piatra Neamt.

În fata a doar 250 de spectatori, Dacia a deschis scorul înca din primul minut de joc, prin lovitura de cap a lui Costescu. Desi multi asteptau ca echipa lui Cârtu sa se retraga si sa îsi apere avantajul, gazdele au mai punctat de doua ori, prin Voicu si prin Neagoe, în minutele 31, respectiv 46, ultimul dupa un contraatac marca „Sorinaccio”. Scor final 3-0 si cei din Mioveni devin, încetul cu încetul, una dintre revelatiile acestui sezon competitional. 


Intră acum și în grupul de