Prefectul de Suceava: Hora Bucovinei se poate organiza, dar fără să fie transmise mesaje electorale


Intră acum și în grupul de

Prefectul de Suceava, Constantin Harasim, a atras atenţia că este interzisă transmiterea de mesaje electorale la manifestări organizate de autorităţile publice locale în perioada de campanie electorală.

Hora Bucovinei Bucsoaia 2015 (58)

Astfel, prefectul de Suceava a cerut Autorităţii Electorale Permanente precizări legate de desfăşurarea Horei Bucovinei în condiţiile în care în alt judeţ din ţară o manifestare similară a fost suspendată pentru a se evita campania electorală.

În ceea ce priveşte manifestările publice organizate de către autorităţile publice locale în perioada campaniei electorale, Autoritatea Electorală Permanentă – Departamentul de control al finanţării partidelor politice şi a campaniilor electorale a precizat că:„Autorităţile administraţiei publice locale îşi pot desfăşura activitatea în condiţii normale în perioada electorală, cu condiţia ca la toate manifestările publice organizate de către acestea din urmă să nu fie afişate şi utilizate materiale de propagandă electorală, să nu fie adresate mesaje cu caracter electoral de către persoanele participante sau să se facă referire la persoanele care sunt candidaţi”.

În aceste condiţii, prefectul de Suceava a spus că Hora Bucovinei sau alte manifestări similare se pot organiza, dar fără să fie transmise mesaje electorale.

Hora Bucovinei va fi organizată sâmbătă şi duminică la Bucşoaia de Consiliul Judeţean Suceava şi Primăria Frasin. (Alin Dima)

 

”Hora Bucovinei” va avea loc în Tabăra Bucșoaia-Frasin, în zilele de 21 și 22 mai. PROGRAMUL evenimentului 


Intră acum și în grupul de