Două abatoare din judeţul Suceava, incluse în Planul naţional de control privind determinarea prevalenţei Echerichia Coli verotoxigenă

Inspectorii sanitari veterinari suceveni vor preleva probe de pe suprafaţa carcaselor de bovine, suine şi ovine din două unităţi de abatorizare din judeţul Suceava, acţiunea face parte din Planul naţional de control privind determinarea prevalenţei Echerichia Coli verotoxigenă în produsele alimentare de origine animală, lansat de ANSVSA.

carne abator

Directorul executiv al DSVSA Suceava, medicul veterinar Laurenţiu Leon Postolache a declarat, marţi, pentru News Bucovina că acţiunea de control vizează două unităţi de abatorizare din judeţ de la care vor fi prelevate, până la sfârşitul acestei săptămâni, probe de pe suprafaţa carcaselor de bovine, suine şi ovine, care vor fi lucrate în Laboratorul Sanitar-Veterinar Suceava.

Postolache a spus că în funcţie de solicitările ANSVSA, acţiunile de control vor fi extinse şi pe alte tipuri de produse alimentare de origine animală.

El a spus că acţiunea de control face parte din Planul Naţional de Control care are ca tematică determinarea prevalenţei Escherichia Coli verotoxigenă, de pe suprafaţa carcaselor de bovine şi ovine, din carnea proaspătă de bovine şi ovine, din carnea tocată şi carnea preparată dar şi din laptele crud şi produsele din lapte crud, lansat de ANSVSA.

(Liliana Bujdei)