DSVSA Suceava anunţă încheierea campaniei aeriene de vaccinare antirabică a vulpilor din judeţ


Intră acum și în grupul de

Campania aeriană de vaccinare antirabică a vulpilor din fonduri de vânătoare din judeţul Suceava s-a încheiat în data de 15 mai 2016, iar distribuţia manuală a dozelor vaccinale  în zonele împădurite limitrofe localităţilor va fi realizată de medicii veterinari zonali şi de gestionarii fondurilor de vânătoare în perioada următoare.vulpe

Directorul executiv al DSVSA Suceava, medicul veterinar Laurenţiu Leon Postolache, a declarat, marţi, pentru NewsBucovina că în cadrul campaniei aeriene de vaccinare antirabică a vulpilor, care s-a încheiat în data de 15 mai, au fost lansate de la mică altitudine aproximativ 3000 de doze vaccinale pe raza fondurilor de vânătoare din judeţul Suceava unde, în anii trecuţi, s-au înregistrat focare de rabie.

Postolache a spus că în a doua etapă a campaniei de vaccinare antirabică la vulpe, care se va desfăşura manual, au fost repatizate judeţului Suceava 2500 de doze vaccinale care au fost deja distribuite medicilor veterinari zonali şi gestionarilor fondurilor de vânătoare din judeţ.

El a mai spus că momelile vaccinale vor fi amplasate în vizuini de gestionarii fondurilor de vânătoare împreună cu medicii veterinari zonali, fiind vizate 26 de fonduri de vânătoare.

Directorul executiv al DSVSA Suceava a precizat că în judeţul Suceava efectivele de vulpi sunt evaluate la 2934 de capete în cele 71 de fonduri de vânătoare.

De precizat este că vaccinul antirabic este sigilat într-un înveliş dur conceput astfel încât să se spargă în momentul în care animalul sălbatic muşcă din momeală, iar doza imunizantă de vaccin este eliberată în gura animalului.

Imunitatea împotriva rabiei se instalează la un interval de 2-3 săptămâni după ingerarea dozei de vaccin.

(Liliana Bujdei)


Intră acum și în grupul de