Primaria Suceava a depus trei proiecte finantabile prin Programul Operational Regional


Intră acum și în grupul de

Municipiul Suceava a depus trei proiecte finantabile prin Programul Operational Regional (POR) în valoare totala de 110 milioane de lei, reprezentând o treime din valoarea proiectelor depuse de judetul Suceava, ce totalizeaza 339 de milioane de euro. Primarul Sucevei, Ion Lungu a declarat joi, în cadrul unei conferinte de presa ca cel mai important proiect este cel de reabilitare a Cetatii de Scaun a Sucevei si a zonei de protectie a acesteia ce este promovat prin POR, Axa 5-Dezvoltarea durabila si promovarea turismului, valoarea investitiei fiind estimata la 25 de milioane de euro. Ion Lungu a anuntat ca Guvernul a alocat suma de 3,28 de milioane de lei pentru a se asigura asistenta tehnica pentru acest proiect.

Al doilea proiect promovat de municipalitatea suceveana a fost depus, pentru Axa 2- Îmbunatatirea infrastructurii de transport regionale si locale. Proiectul, a carui valoare este de 35 de milioane de euro, se refera la realizarea unui drum ocolitor al municipiului Suceava dinspre Falticeni spre Botosani si Dorohoi prin Ipotesti- Tisauti- Salcea.

Primarul Lungu a adaugat ca pentru aceste doua proiecte exista deja studii de fezabilitate întocmite, urmând a fi înaintate pâna pe data de 15 decembrie.

Cel de-al treilea proiect promovat prin POR, Axa 1- Sprijinirea dezvoltarii durabile a oraselor, este un proiect de reabilitare urbana si sociala în zona de Nord Est a orasului, în valoare de 50 de milioane de euro. Pentru acesta din urma, Primaria Suceava asteapta noi precizari privind depunerea documentatiei. 


Intră acum și în grupul de