In ajunul „Noptii celei mai lungi” un sucevean va fi colindat de trupa Hara


Intră acum și în grupul de

Un sucevean care va fi fericitul câstigator al tombolei organizate de Complexul Muzeal „Bucovina” Suceava (CMB), pe 22 decembrie, în cadrul manifestarii „Noaptea cea mai lunga- Confluenta artelor” va fi colindat acasa de catre Trupa Hara. Directorul Complexului Muzeal „Bucovina”, Emil Ursu a declarat joi, ca membrii formatiei Hara sunt invitatii speciali ai editiei cu numarul 5 a acestei actiuni, acestia urmând a sustine la Muzeul de Istorie, un concert de colinde pe data de 22 decembrie la ora 22.00. Emil Ursu a declarat ca institutia culturala doreste sa atraga atentia publicului, în special tânar, asupra muzeului la sfârsitul anului si transformarea actiunii într-un eveniment important de peste an.

Tot pe data de 22 decembrie, la ora 18:00, în Piata Uniunii Europene, sucevenii sunt invitati sa aprinda o lumânare pentru eroii Revolutiei din 89. CMB va realiza în piata o cruce din lumânari si va bordura drumul de la Muzeu la piata cu lumânari, sub genericul „Lumina pentru libertate”.

Emil Ursu a mai precizat ca la 18:30 este programatã extragerea câstigatorului tombolei care va fi colindat acasa de Hara. Biletele pentru tombola vor fi distribuite prin scoli si prin intermediul ziarelor locale, dar pot fi procurate si de la Muzeul de Istorie. Muzeul de Istorie Suceava va fi deschis pe tot parcursul manifestarii si va putea fi vizitat gratuit.

La actiune vor participa epigramisti, caricaturisti, poeti, scriitori, artisti plastici suceveni. 


Intră acum și în grupul de