Sanda-Maria Ardeleanu a primit Diploma de merit „Dimitrie Cantemir” pentru promovarea valorilor și obiectivelor ”Alianței Civilizațiilor”, inițiativă a ONU


Intră acum și în grupul de

Deputatul PNL de Suceava, prof.univ.dr. Sanda-Maria Ardeleanu, a participat joi, la manifestarea dedicată Zilei mondiale a diversității culturale pentru dialog și dezvoltare, desfășurată sub egida Alianţei Civilizaţiilor – ONU (ACONU) și găzduită de Parlamentul României.

Ea a arătat, într-un comunicat de presă, că în cadrul acestui eveniment a primit ”cu mare bucurie”, Diploma de merit „Dimitrie Cantemir” a Ministerului Afacerilor Externe, Alianței Civilizațiilor, Departamentului pentru Relații Etnice a Guvernului României, ”în semn de recunoaștere și prețuire a contribuției deosebite la promovarea valorilor și obiectivelor Alianței Civilizațiilor, inițiativă a Organizației Națiunilor Unite”.

”Dedic această importantă recunoaștere tuturor comunităților etnice din Bucovina”, a declarat Ardeleanu.

Ardeleanu diploma de meritEa a mai arătat că la acest eveniment de înaltă ținută au fost prezente peste 160 de personalități, ambasadori, demnitari ai statului român, atașați ai misiunilor diplomatice în țara noastră, reprezentanți ai minorităților din România, oameni de cultură recunoscuți la nivel național și internațional precum și reprezentanți ai celor mai importante organizații culturale.

Parlamentarul sucevean a precizat că programul zilei a debutat cu alocuțiunile privind semnificația evenimentului susținute de: consilierul prezidențial Sergiu Nistor, deputatul Dragoș Gabriel Zisopol, președinte al Uniunii Elene din România, secretarul de stat în cadrul Ministerului Afacerilor Externe, Daniela Gîtman și secretarul de stat în cadrul Departamentului pentru Relații Interetnice – Guvernul României, Aledin Amet.

”Acestui moment i-au urmat vernisajul expoziţiei ”Arta – spațiu al  dialogului intercultural”, prezentată de domnul Ștefan Balog, artist plastic, președintele Fundației Inter – Art Aiud, și ceremonia de acordare a diplomelor de merit „Dimitrie Cantemir” pentru perioada acoperită de cel de-al treilea Plan naţional pentru Alianța Civilizațiilor.

Din program nu a lipsit și  un moment artistic susținut de Ansamblul Ciubcik al Comunității Rușilor Lipoveni din România, soprana Daiana Melek Gavrilescu – din partea Uniunii Democrate a Tătarilor Turco – Musulmani din Româniași Ansamblul Kymata al Uniunii Elene din România”, a declarat Sanda-Maria Ardeleanu.

 


Intră acum și în grupul de