Trei zile de concurs pentru desemnarea viitorilor actori ai Teatrului Municipal „Matei Vişniec”


Intră acum și în grupul de

Un număr de 26 de candidaţi participă în aceste zile la concursul organizat pentru ocuparea celor 10 posturi de actor în cadrul Teatrului Municipal “Matei Vişniec” Suceava.

lungu flutur steiciuc (5)

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a declarat,vineri, într-o conferinţă de presă organizată la Teatrul Municipal “Matei Vişniec” Suceava că această instituţie de cultură este “în curs de constituire”, iar în aceste zile se dau examene pentru ocuparea celor zece posturi de actor.

El a spus că 26 de candidaţi au trecut de prima fază de selecţie şi “se bat” pentru cele zece locuri.

Lungu şi-a exprimat încrederea că până la toamnă să fie şi primele spectacole susţinute de noua trupă de teatru arătând că deşi au fost multe discuţii cu privire la formula în care să fie organizată această instituţie de cultură, s-a decis ca Suceava să aibă un teatru pe care “să-l creştem an de an”

“Ne dorim ca activitatea teatrală la Suceava să cunoască o creştere, o dezvoltare de la an la an”, a precizat Lungu adăugând că atât Stelian Nistor, preşedinte al FIST, cât şi Paul Chiribuţă, director al FIST, vor fi alături de Teatrul Municipal “Matei Vişniec”.

Directorul artistic al Teatrului Municipal “Matei Vişniec”, tânărul regizor Andrei Munteanu, a declarat că în cursul zilei de vineri este prevăzut concursul pentru ocuparea celor trei posturi de actor debutant, iar în următoarele două zile sunt examene pentru ocuparea celorlalte şapte posturi de actor.

Andrei Munteanu

“Sunt copii foarte talentaţi, nu m-am aşteptat ca oamenii să fie atât de dornici  să participe la deschiderea unui teatru nou. Sunt actori pe care i-am văzut şi îi cunosc foarte bine, dar sunt şi pe unii pe care îi cunosc mai puţin şi au venit la Suceava dornici să facă teatru. Un lucru senzaţional, nemaipomenit, e faptul că tinerii vin în provincie, lasă oraşe mai mari precum  Târgu Mureş sau Bucureşti, ca să vină într-un loc în care să se poată afirma”, a mai spus Munteanu.

(Liliana Bujdei)

 


Intră acum și în grupul de