Contrabandist din Straja care a fugit în Ucraina pentru a scăpa de poliţiştii de frontieră suceveni, a fost prins de grănicerii ucraineni şi predat


Intră acum și în grupul de

Parchetul de pe lângă Tribunalul Suceava a anunţat că a dispus trimiterea în judecată a lui Gica Bodnar pentru „contrabandă în formă agravată”  şi „trecerea frauduloasă a frontierei de stat” după ce a fost depistat în 10 iunie 2014 transportând ţigări de contrabandă peste frontiera româno-ucraineană.

Astfel Bodnar Gică este acuzat că în data de 10.06.2014, orele 08.10, împreună cu alte două persoane necunoscute, a trecut, în mod ilegal, frontiera de stat a României, în dreptul stâlpului de frontieră 760,  şi au introdus, în ţară, 6300 pachete ţigarete marca „Viceroy”, cu timbru fiscal eliberat de autorităţile ucrainene.

Fiind surprinse în flagrant de poliţiştii de frontieră din cadrul SPF Brodina, cele trei persoane au abandonat ţigaretele şi o parte din îmbrăcăminte, după care, pentru a nu fi prinse, au trecut, frontiera de stat în Ucraina.

La solicitarea părţii române şi, cel mai probabil, auzind focuri de armă, grănicerii ucraineni au reuşit să-l identifice şi să-l imobilizeze, în imediata apropiere a SF 760, în jurul orei 08.25, pe Gică Bodnar. Ulterior, la orele 20.00, la Punctul de trecere Vicov,  aparţinând P.M.T. Rădăuţi, autorităţile ucrainene l-au predat pe Bodnar Gică, ca fiind persoana care, la aceeaşi dată, a trecut ilegal frontiera de strat în Ucraina.

contrabanda tigari (2)

Prejudiciul produs statului român prin neachitarea valorii în vamă a taxelor, accizelor şi TVA  pentru cantitatea de 6300 pachete ţigarete marca „Viceroy” se ridică la suma de 69.593 lei.

Dosarul a fost înaintat, spre competentă soluţionare, Judecătoriei Rădăuţi. (N.B.)

 


Intră acum și în grupul de