Fonduri pentru achizitionarea de imobile unde vor functiona scoli a caror cladiri vor fi retrocedate


Intră acum și în grupul de

Guvernul a decis în ultima sedinta, printr-o Hotarâre, alocarea sumei de 49,667 milioane lei (aproximativ 500 de miliarde lei vechi) pentru infrastructura de învatamânt, a anuntat primul-ministru Calin Popescu-Tariceanu, la finalul sedintei de Guvern. Fondurile sunt alocate autoritatilor locale pentru achizitionarea imobilelor în care îsi desfasoara activitatea gradinite, scoli, licee si care urmeaza sa fie retrocedate în natura fostilor proprietari.

„Unele dintre cladirile în care se desfasoara procesul de învatamânt urmeaza sa fie retrocedate fostilor proprietari. Unii dintre proprietari doresc sa vânda aceste imobile, iar autoritatile locale le pot cumpara. În situatiile în care aceste imobile nu vor putea fi achizitionate, Ministerul Educatiei va lua masuri pentru construirea unor noi cladiri”, a explicat primul-ministru.

Imobilele achizitionate de la proprietari vor face parte din patrimoniul învatamântului. Responsabilitatea achizitiei revine consiliilor locale. Comisia mixta de negociere formata din reprezentantii Consiliilor Judetene, Institutia Prefectului, autoritatile locale si inspectoratele scolare va raspunde de modul de utilizare a sumelor distribuite.

Fondurile alocate de Guvern vor fi utilizate pentru achizitionarea unui numar de  41 de imobile în care îsi au sediul gradinite, scoli si licee. 


Intră acum și în grupul de