Trei consuli generali rechemati in tara


Intră acum și în grupul de

Guvernul a hotarât, în sedinta de joi, rechemarea, odata cu încheierea misiunilor, a consulilor generali Mihai Botorog, Gheorghe Predescu si Nicanor Dumitru Teculescu din calitatea de consuli generali la Consulatele Generale ale României la München, Chicago si Toronto, se precizeaza într-un comunicat de presa.
Pentru desfasurarea în conditii normale a activitatii de reprezentare în cadrul circumscriptiilor consulare, au fost numite urmatoarele persoane în functiile de consuli generali la Consulatele Generale ale României la München, Chicago si Toronto: Brândusa Ioana Predescu,  Lucian Leustean, respectiv Valentin Naumescu.

Noul consul general al României la München, Brândusa Ioana Predescu, a detinut functia de director al Directiei OSCE, Consiliul Europei si Drepturile Omului din cadrul Ministerului Afacerilor Externe, din noiembrie 2006 pâna în prezent. Predescu este diplomat în MAE din 1993 si, la ultima misiune din exterior, a fost prim colaborator si, ulterior, însarcinat cu afaceri a.i. la Ambasada României din Berlin.

Lucian Leustean, în calitate de membru al Corpului diplomatic si consular al României, a îndeplinit functia de secretar de stat pentru afaceri europene în perioada februarie 2005 – iunie 2006, iar din iunie 2006 pâna în prezent a detinut functia de secretar general în cadrul MAE.

Valentin Naumescu este consilier diplomatic în cadrul MAE, iar din ianuarie 2005 pâna în iunie 2007 a fost secretar de stat în cadrul aceluiasi minister.

Executivul a hotarât, tot astazi, ca urmare demisiei lui Codrin Liviu Cutitaru din functia de consul general la Consulatul General al României la Vancouver, abrogarea Hotarârii Guvernului nr. 174 din 20 februarie 2007 prin care acesta fusese numit în functie.


Intră acum și în grupul de