Handbal, Campionatul Mondial : Romania, galop de sanatate contra Spaniei


Intră acum și în grupul de

Zi relaxata pentru România la Campionatul Mondial de handbal feminin din Franta. Adversara a fost formatia Spaniei, net inferioara potrivit calculelor hârtiei. Singura teama era ca formatia iberica venea dupa un egal smuls în fata Ungariei.

Dar frica a disparut repede. Fetele noastre au avut un start de meci excelent, iar în minutul 10 conduceau cu 6-3. Mai departe, totul a fost simplu. Diferenta s-a marit la 11-3, iar, pâna la pauza, României i-a iesit totul, în timp ce formatia spaniola nu a fost în stare de nimic. Luminita Hutupan-Dinu si-a dovedit si ea clasa, dar nici adversarele nu au stralucit. Astfel, fluierul care trimitea echipele la cabine ne-a gasit cu un avantaj enorm: 19-6.

Se parea ca luptam pentru un record, dar nu avea sens acum si Tadici a preferat sa încerce alte formule de joc. Au urmat 12 minute fara gol pentru noi, timp în care Spania a trimis doar de trei ori mingea în poarta aparata acum de Tereza Tamas-Pâslaru.

Revenirea a venit, desi s-a jucat la pas. Fetele noastre au spart gheata prin Roxana Gatzel. Galopul reîncepe, dar de data asta s-a dovedit doar trap. Finalul partidei a gasit consemnat scorul de 32-13 pe tabela.

Astfel, România îsi asigura calificarea în sferturile de finala. Important este însa si locul pe care îl va ocupa în aceasta grupa 2. Duminica se va desfasura una dintre partidele grele – cea împotriva Ungariei, care a remizat sâmbata cu Germania, 30 – 30. Cu mult noroc, însa. 


Intră acum și în grupul de