Fotbal, Liga I : Bratu si Danciulescu au scos Dinamo din ceata


Intră acum și în grupul de

Dinamo – Gloria Buzau  2 – 0

Dinamo Bucuresti a început cu dreptul returul Ligii I, în timp ce pentru Gloria Buzau si al ei patron se pare ca nu mai exista cale de împacare cu Gigi Becali. Dupa ce au avut tupeul sa încurce Steaua în etapa trecuta, buzoienii nu au reusit sa repete performanta si în “Groapa”, asa cum ordonase latifundiarul din Pipera.

“Câinii-rosii” au câstigat cu 2-0 meciul de pe teren propriu cu Gloria si au acumulat si ei 32 de puncte în Liga I, precum alte patru echipe ce încearca din rasputeri sa tina pasul cu CFR Cluj: Steaua, Rapid, Poli Timisoara si Unirea Urziceni. A fost o victorie meritata, chiar daca usor chinuita – tinând cont de prima repriza –, a dinamovistilor, însa vina apartine în mare parte cetii dense ce s-a asternut în “Groapa” din “Stefan cel Mare”.

Dupa o prima repriza încheiata cu scorul de 0-0, elevii lui Cornel Talnar au câstigat lupta cu vremea si cu apararea buzoiana, iar tehnicianul ramâne neînvins pe banca lui Dinamo. Florin Bratu a deschis scorul, în minutul 68, dupa a patruns în careul oaspetilor si l-a învins pe Minca cu un sut plasat, ca dupa opt minute Danciulescu sa aduca si el o bucurie în sufletul suporterilor, dar mai ales în sufletul sau. Danciu a profitat de o respingere gresita a lui Minca si înscris al 100-lea sau gol pentru Dinamo în Liga I, asigurând ca nicio Bunica nu va egala în ultimul minut de joc.

Cosmarul Stelei a fost de altfel introdus în teren de Stefan Stoica pe finalul partidei, când însa a fost prea târziu pentru ca Gloria sa mai salveze un punct în confruntarea cu Dinamo.

Au evoluat echipele:

Dinamo: Lobont – Blay, Moti, R. Stefan, Pulhac – Cristea (Danciulescu, 66), Margaritescu (Bostina, 46), Ropotan, C. Munteanu – Bratu (Izvoranu, 82), Niculescu. Antrenor: Cornel Talnar.

Gloria: Minca – Nejneru (Filip, 80), Tudose (Al. Iacob, 90), Vlaicu, Gheorghita – Paleacu, Cl. Ionescu, Iovita (Bunica, 80), Eze – V. Simion, Litu. Antrenor: Stefan Stoica.   

UTA Arad – FC Vaslui  1 – 1

Prima partida a returului Ligii I, dintre UTA si FC Vaslui, s-a terminat nedecis, scor 1-1. Cu obiective total diferite, cele doua formatii au reusit sa se încurce reciproc la Arad, unde moldovenii au egalat in extremis, când evoluau cu un om în minus.

Repriza de debut s-a încheiat cu scorul de 0-0, ca la doua minute dupa pauza gazdele sa reuseasca sa deschida scorul. În minutul 47, Hidisan l-a lansat pe Baltoi, iar atacantul aradean a finalizat o cursa de 20 de metri cu un sut plasat pe lânga Haisan, devenind golgheterul aradenilor, cu… 4 reusite. Douazeci de minute mai târziu, elevii lui Dorinel Munteanu au ramas în inferioritate, dupa ce Mike Temwanjera a fost eliminat de Augustus Constantin, pentru al doilea cartonas galben, în urma unui atac întârziat asupra portarului aradean Daniel Tudor, pe care l-a lovit cu talpa în coapsa.

Misiunea moldovenilor de a obtine un rezultat bun la Arad se complicase astfel, însa nimic nu este imposibil în fotbal, nu? Asa a considerat si Buhaescu, în minutul 89, când a deviat sutul ratat al lui Frunza si l-a învins pe Daniel Tudor de la marginea careului mic. Norbert Varga a fost si el eliminat în prelungirile partidei, dupa ce a primit al doilea cartonas galben dupa un cot aplicat în saritura lui Balace, însa soarta partidei nu mai putea fi influentata, FC Vaslui ramânând fara victorie în ultimele cinci etape, în timp ce UTA ramâne amenintata de retrogradare.

Decis sa îsi îndeplineasca visul de a juca cu FC Vaslui în Europa, Dorinel Munteanu a promis ca punctele pierdute la Arad vor fi recuperate în meciul cu Dinamo. „Nu pot sa fiu multumit pentru un punct câstigat, dupa cum s-a terminat jocul. Am spus ca obiectivul meu este o cupa europeana. Suntem obligati sa câstigam trei puncte cu Dinamo”, a declarat Dorinel, care nu a jucat la Arad din cauza unei gripe foarte puternice.

În ceea ce priveste titlul, tehnicianul vasluienilor considera ca CFR-ul nu s-a desprins înca în câstigatoare. Clujenii au un avantaj considerabil, însa echipele din Bucuresti nu vor renunta la lupta pâna în ultimul minut al campionatului, spune acesta. „Este greu si CFR are o echipa puternica, buna, cu foarte multi straini. S-au întarit foarte mult, dar cred ca echipele care doresc sa câstige campionatul nu vor sta cu mâinile în sân”, a adaugat Munteanu.

Au evoluat echipele:

UTA: D. Tudor – Frasineanu, Chita, Chirita, I. Balan – N. Varga, Hidisan, Todea, Simao- M. Ilie (Hora 63), Baltoi (Drida 79). Antrenor: Marin Barbu.

FC Vaslui: Haisan – Apostol, Buhus, Mardare, Balace (L. Ivan 90+5) – Gheorghiu (Buhaescu 56), Sabou, Zmeu (R. Neagu 80), S. Frunza – M. Matei, Temwanjera. Antrenor: Dorinel Munteanu.   

Farul Constanta – Univ. Craiova  3 – 1

Farul Constanta s-a impus sâmbata, pe teren propriu, în fata Universitatii Craiova, scor 3-1, reusind sa obtina prima victorie în campionat dupa aproape doua luni, dupa o revenire spectaculoasa. „Rechinii” au fost condusi la pauza de Craiova, însa au reusit sa revina în repriza secunda si sa-si pastreze invincibilitatea pe teren propriu în fata oltenilor, ce tine de 12 ani, ultima victorie a Stiintei la Constanta fiind consemnata pe 27 mai 1995.

În minutul 13, la prima actiune periculoasa a oltenilor, acestia au deschis scorul prin Florin Costea, care a sutat la vinclu din opt metri, dupa o centrare venita de la Dananae. Pâna la pauza, gazdele nu au reusit sa ameninte serios poarta lui Bornescu, ceea ce a stârnit furia spectatorilor care l-au ironizat pe antrenorul principal Ion Marin, fiindu-i ceruta demisia si sa plece la Dinamo, pentru a-i face loc lui Petre Grigoras, actualul antrenor al Otelului Galati.  

Totusi, opinia acestora s-a schimbat treptat dupa pauza, când gazdele si-au revenit. La nici doua minute de la reluare, Maxim a egalat, executând în stânga lui Bornescu un penalty acordat de arbitrul Andrei Ionita, în urma unui duel la marginea careului între Daniel Florea si Curteanu. În minutul 53, „rechinii” aveau sa treaca în avantaj. Todoran a centrat pentru Gerlem, iar acesta, din sase metri, a înscris cu latul, ducându-si echipa în avantaj.

Dupa alte zece minute, Daniel Florea a majorat diferenta, învingându-l pe pe portarul oltenilor cu un sut plasat din marginea careului mic. În urma acestei victorii, Farul a urcat deasupra locurilor retrogradabile, egalând la puncte, 17, Universitatea Craiova.

Au evoluat echipele:

Farul: Curca – Farmache (Daniel Florea, 46), I. Barbu, Schiopu, Maxim – Bacila, Todoran, Patrascu (Larie, 49), Voiculet – Gerlem, Nanu (Nae, 71). Antrenor: Ion Marin.

Universitatea Craiova: Bornescu – Dananae, Stoica, Curteanu (Barboianu, 69), Rose – Prepelita (Stoianof, 60), A. Ionescu, Saceanu, Velcovici (Wobay, 57) – Costea, Tanasa. Antrenor: Nicolo Napoli. 


Intră acum și în grupul de