Peste 5200 de doze de vaccin hexavalent repartizate judeţului Suceava vor ajunge la DSP în data de 7 iunie

Peste 5200 de doze de vaccin hexavalent pentru imunizarea copiilor cu vârste de până la un an vor fi livrate DSP Suceava în data de 7 iunie, în prezent, în judeţul Suceava fiind catagrafiaţi 4500 de copii restanţieri.

Directorul adjunct al DSP Suceava, medicul epidemiolog Cătălina Zorescu, a declarat, marţi, că potrivit informaţiilor primite de la Ministerul Sănătăţii, cele 5210 doze de vaccin hexavalent vor fi repartizate judeţului Suceava în data de 7 iunie.

Ea a spus că din tranşa de doze de vaccin hexavalent ce va fi livrată DSP Suceava vor fi recuperaţi la vaccinare aproximativ 4500 de copii restanţieri şi o parte dintre copiii care intră normal la vaccinare în luna iunie.

„Direcţia de Sănătate Publică va face o repartiţie echilibrată a dozelor de vaccin către medicii de familie din judeţ astfel încât cantităţile uniform distribuite să asigure imunizarea cu o primă doză de vaccin a copiilor catagrafiaţi, dar aşteptăm ca Ministerul Sănătăţii să regleze, în continuare, ritmul de aprovizionare cu acest tip de vaccin”, a mai spus Zorescu.

Vaccinul hexavalent se administrează copiilor din grupele de vârstă 2-4-11 luni pentru prevenirea difteriei, tetanosului, tusei convulsive (pertussis), a hepatitei acute de tip B, poliomielitei, dar şi a unor infecţii invazive.

vaccin-hexavalent

Reamintim că Ministerul Sănătăţii a încheiat, în data de 17 mai 2016, noul contract subsecvent de furnizare a vaccinului hexavalent.

Potrivit unui comunicat de presă al MS, începând cu data de 1 iunie 2016, vor  fi livrate către Direcţiile de Sănătate Publică un număr de 125.000 doze de vaccinuri hexavalent pentru continuarea activităţii de vaccinare a copiilor eligibili la grupele de vârstă 2-4-11 luni, precum şi pentru recuperarea copiilor care nu au fost vaccinaţi în această perioadă.

“Ministerul Sănătăţii face apel către medicii de familie să demareze programarea la vaccinare a copiilor eligibili şi a celor care nu au fost vaccinaţi până în prezent”, se mai precizează în comunicatul de presă al MS. (Liliana Bujdei)