Peste 5200 de doze de vaccin hexavalent repartizate judeţului Suceava vor ajunge la DSP în data de 7 iunie


Intră acum și în grupul de

Peste 5200 de doze de vaccin hexavalent pentru imunizarea copiilor cu vârste de până la un an vor fi livrate DSP Suceava în data de 7 iunie, în prezent, în judeţul Suceava fiind catagrafiaţi 4500 de copii restanţieri.

Directorul adjunct al DSP Suceava, medicul epidemiolog Cătălina Zorescu, a declarat, marţi, că potrivit informaţiilor primite de la Ministerul Sănătăţii, cele 5210 doze de vaccin hexavalent vor fi repartizate judeţului Suceava în data de 7 iunie.

Ea a spus că din tranşa de doze de vaccin hexavalent ce va fi livrată DSP Suceava vor fi recuperaţi la vaccinare aproximativ 4500 de copii restanţieri şi o parte dintre copiii care intră normal la vaccinare în luna iunie.

„Direcţia de Sănătate Publică va face o repartiţie echilibrată a dozelor de vaccin către medicii de familie din judeţ astfel încât cantităţile uniform distribuite să asigure imunizarea cu o primă doză de vaccin a copiilor catagrafiaţi, dar aşteptăm ca Ministerul Sănătăţii să regleze, în continuare, ritmul de aprovizionare cu acest tip de vaccin”, a mai spus Zorescu.

Vaccinul hexavalent se administrează copiilor din grupele de vârstă 2-4-11 luni pentru prevenirea difteriei, tetanosului, tusei convulsive (pertussis), a hepatitei acute de tip B, poliomielitei, dar şi a unor infecţii invazive.

vaccin-hexavalent

Reamintim că Ministerul Sănătăţii a încheiat, în data de 17 mai 2016, noul contract subsecvent de furnizare a vaccinului hexavalent.

Potrivit unui comunicat de presă al MS, începând cu data de 1 iunie 2016, vor  fi livrate către Direcţiile de Sănătate Publică un număr de 125.000 doze de vaccinuri hexavalent pentru continuarea activităţii de vaccinare a copiilor eligibili la grupele de vârstă 2-4-11 luni, precum şi pentru recuperarea copiilor care nu au fost vaccinaţi în această perioadă.

“Ministerul Sănătăţii face apel către medicii de familie să demareze programarea la vaccinare a copiilor eligibili şi a celor care nu au fost vaccinaţi până în prezent”, se mai precizează în comunicatul de presă al MS. (Liliana Bujdei)


Intră acum și în grupul de