Cod portocaliu de ploi cu până la 80 l/mp în zona de vest a judeţului Suceava până miercuri după amiaza

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, marţi după amiaza, o atenţionare cod portocaliu care vizează zona de munte a judeţului Suceava cu valabilitate de marţi seara la ora 22 până miercuri la ora 15.

anm harta

Marţi noaptea (24/25 mai) şi pe parcursul zilei de miercuri (25 mai) în zona de munte a judeţelor Suceava, Neamţ, Bacău, Vrancea, Buzău, Prahova, Covasna, Braşov şi Sibiu se vor acumula cantităţi de apă care vor depăşi 50 l/mp şi izolat 80 l/mp, se arată în atenţionarea ANM.

Totodată, pentru restul judeţului rămâne în vigoare codul galben de ploi valabil până miercuri la ora 21.

În intervalul menţionat, vor fi perioade în care instabilitatea atmosferică va fi accentuată în cea mai mare parte a ţării. Vor fi averse, descărcări electrice, intensificări ale vântului ce vor lua aspect de vijelie şi pe arii restrânse grindină. În Moldova, Dobrogea, Transilvania, Maramureş, nordul şi estul Munteniei, precum şi în zona de munte, cantităţile de apă vor depăşi 20…25 l/mp şi izolat, 40 … 50 l/mp. În seara zilei de marţi (24 mai) şi la începutul nopţii de marţi spre miercuri (24/25 mai), manifestări specifice instabilităţii atmosferice se vor semnala cu o intensitate mai mare şi în centrul şi sudul Munteniei, inclusiv în zona municipiului Bucureşti.(N.B.)