OPINIE: „Penibilul” MAX de la PD Suceava


Intră acum și în grupul de

Secretarul general al organizatiei municipale Suceava a PD, Mihai Stefanoaia, alias MAX, pentru cercul larg de prieteni, mai ales cei din Bazarul Suceava, a “salutat” luni, decizia structurilor centrale a PD de a înfiinta un nou partid, PDL, alaturi de PLD. Acesta, alaturi de alti doi membri ai PD Suceava, vicepresedintii Mugur Colatan si Catalin Popescu nu au facut altceva, timp de aproximativ 30 de minute decât sa „salute” decizia luata la Bucuresti.

Stefanoaia a mai avut, înainte de „salut” si un discurs anti-PSD Suceava si anti-Mîrza dovedind înca odata, daca mai era cazul ca este înca tributar unor tare politice si ca nu se poate desprinde de o tema de mult expirata, cea a faptului ca PSD ar fi continuatorul PCR-ului. MAX, care face politica de putina vreme, a uitat ca pâna în 2006 PD a facut parte din Internationala Socialista si se batea de la egal la egal cu PSD pentru raspunsul corect la întrebarea  cine detine licenta pentru termenul de socialist.  

În anul 2006 PD s-a decis ca nu mai este socialist si ca foarte bine i-ar prinde doctrina populara, daca se poate spune ca Popularii Europeni au o doctrina anume, si a basculat urgent pe dreapta esicherului politic. Fara sa dea prea multe explicatii si fara sa fi fost consultate, în realitate, organizatiile din teritoriu. Dar asta lui Max e posibil sa-i fi scapat din vedere.

Ce nu i-a scapat însa a fost ordinul lui Basescu, alias Zeus, ca cele doua partide pastorite de el, PD si PLD trebuie sa fuzioneze si sa creeze un partid mare si puternic. Deci, Max a decis ca e momentul sa anunte ca organizatia municipala Suceava „saluta” decizia de creare a PDL-ului, sau cum s-o fi numind în final melanjul dintre cele doua formatiuni, si ca toti din PD Suceava stau drepti în fata ordinului venit de la centru.

Max nu a fost în stare, pret de o conferinta de presa sa spuna altceva decât ca PD Suceava a avut rezultate deosebite dar ca se înclina în fata deciziilor de la centru. Cu alte cuvinte Max a spus adio declaratiilor de pâna acum ce vizau reforma clasei politice si a PD în general si s-a aliniat corului de salutisti la adresa deciziei lui Zeus.

Nimic mai mult. De altfel toate declaratiile secretarului general al PD Suceava si asa zisele sale editoriale din perioada de campanie nu au fost altceva decât replici la scara redusa a declaratiilor lui Traian Basescu sau a frustrarilor acestuia. De aia nu ma mira ca nu mai are nici un fel de replica la ce se întâmpla în tara cu PD si mai ales la ce se prefigureaza a se petrece la Suceava, unde PLD-istii sunt pregatiti sa preia cutitul si furculita de la PD-isti si  sa-i lase pe acestia cu gustul dulce-acrisor al unor rezultate obtinute si a unor eforturi fara precedent pe care nimeni nu le mai ia în calcul. Pentru MAX lucrurile se vor complica în perioada urmatoare însa acesta e un alt subiect, mult mai spumos.


Intră acum și în grupul de