Fotbal : Pandurii si-au numit noul antrenor


Intră acum și în grupul de

Eugen Neagoe este istorie la Târgu Jiu, în ciuda unui tur de campionat aparent bun. La nici 24 de ore de la demisia nepotului lui Victor Piturca, cunducatorii Pandurilor si-a numit noul antrenor. Este vorba despre Gabriel Zahiu, antrenor care a mai condus formatia gorjeana si în 2001, în esalonul secund.
Cine este însa noul tehnicianul al Pandurilor?! Ei bine, Gabriel Zahiu s-a nascut la data de 27 iulie 1960, în Constanta. La vârsta de zece ani, a fost legitimat la echipa de juniori a clubului Farul Constanta, iar dupa sapte ani a debutat în prima divizie, ca atacant, tot în tricoul „rechinilor”. Pâna în anul 1993, a jucat la Farul. Din cei 10 petrecuti pe litoral, a fost timp de opt ani golgeterul gruparii constantene. În perioada 1993-1995, a evoluat în Bulgaria, în primul esalon, la echipa Dobrogea Dobrici, al carei golgeter a fost timp de doua campionate.

În 1995, a revenit la Farul Constanta, ca antrenor secund, alaturi de Florin Marin. Dupa doi ani, a plecat cu acelasi Florin Marin, tot ca antrenor secund, la FC National, pâna în 1999. În aceasta perioada a fost si secundul spaniolului Jose Ramon Alesanco, dupa care, în anul 2000, s-a reîntors la Farul Constanta, de aceasta data din postura de antrenor principal. În 2001, a preluat aceeasi functie la Pandurii Târgu Jiu. A mai antrenat Callatis Mangalia, Laminorul Roman, Midia Navodari si Minerul Motru.


Intră acum și în grupul de