Dezvoltarea turismului ecumenic în Bucovina, una din priorităţile administraţiei judeţene sucevene

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a prezentat, joi, celor doi miniştri prezenţi la Seminarul Naţional de Turism organizat la Gura Humorului, respectiv ministrul Turismului, Elena Udrea şi ministrul Culturii, Toader Paleologu, priorităţile administraţiei judeţene în dezvoltarea turismului în Bucovina, atrăgând atenţia asupra turismului ecumenic şi turismului cultural.
Flutur a spus că Bucovina este o destinaţie turistică importantă unde se poate practica întreaga gamă de turism, balnear, cultural, montan, rural, de afaceri sau de recreere şi odihnă sau agrement. El a arătat că în judeţ sunt 415 unităţi de cazare clasificate, cu 12.000 de locuri şi că există numeroase obiective turistice de vizitat, printre care 517 obiective culturale sau 22 de rezervaţii naturale, dar există şi importante manifestări importante, cum ar fi Festivalul Internaţional Întâlniri Bucovinene de la Câmpulung Moldovenesc sau , Festivalul Naţional al Ouălor Încondeiate sau Festivalul Păstrăvului, unic în Europa, care se desfăşoară la Ciocăneşti.aaaaa
Şeful deliberativului judeţean a anunţat că autorităţile sucevene sunt preocupate să reabiliteze infrastructura rutieră care să permită realizarea unui turism integrat, exemplificând cu proiectul Gura Humorului, oraş al mănăstirilor, acesta urmând să fie locul de plecare spre principalele mănăstiri-monument istoric din Bucovina. El a mai arătat că împreună cu autorităţile austriece se va realiza, ca o componentă a turismului ecumenic, pelerinajul Viena-Suceava, Jacobs Weg-Drumul lui Iacob.Gheorghe Flutur a mai precizat că intenţionează să realizeze parteneriate în vederea construirii unor trasee pentru mocăniţă în zone turistice în afară de cel existent acum din zona Moldoviţa, apreciind că aceasta poate fi o atracţie pentru turişti.
Participanţii la Seminarul Naţional de Turism au vizitat, joi, mănăstirea Voroneţ, după care, împreună cu 40 de sănii, au mers într-o poiană unde s-a servit masa în stil tradiţional bucovinean.