Catalin Nechifor si-a inceput mandatul de europarlamentar


Intră acum și în grupul de

Eurodeputatul socialist sucevean Catalin Nechifor si-a început mandatul de europarlamentar. Ales în urma scrutinului de pe data de 25 noiembrie, când s-a aflat pe locul 5 pe lista PSD, acesta va face parte din Comisia de buget a Parlamentului European, (membru plin) si din Comisia de agricultura, dezvoltare rurala (supleant) precum si din grupul de prietenie UE – Israel.
Eurodeputatul socialist sucevean Catalin Nechifor a declarat într-o conferinta de presa, ca si-a propus ca pe perioada mandatului de europarlamentar sa promoveze cinci proiecte, ce vizeaza agricultura, locurile de munca si salarizarea, educatia, infrastructura de transport si imaginea României.
Acesta a precizat ca împreuna cu colegii din grupul socialist, va încerca sa renegocieze capitolul Agricultura pentru România aratând ca Polonia a reusit acest lucru. În opinia lui Catalin Nechifor, Agricultura trebuie sa beneficieze de mai mult sprijin din partea guvernantilor si Comisiei Europene.

Europarlamentarul sucevean a anuntat ca va interprinde si o serie de demersuri pentru ca municipiul Suceava sa devina capitala europeana în 2012 sau 2013, aceasta zona având „o mostenire culturala ce trebuie promovata în Europa si în întreaga lume”.

Desi procedura nu este simpla, Natalin Nechifor spera ca va reusi sa convinga majoritatea eurodeputatilor pentru a sustine aceasta candidatura.

Introducerea pensiei minime europene si a salariului minim european, este un alt obiectiv a lui Catalin Nechifor, care conteaza si pe sprijinul colegilor sai din partid. Acesta a spus ca, în România pensiile sunt mici în comparatie cu costul vietii curente, la fel ca si salariul. Catalin Nechifor crede ca dupa realizarea acestui obiectiv românii nu vor mai migra în masa în alte tari europene pentru a munci.

De asemenea, acesta a mai anuntat ca doreste sa realizeze un parteneriat al tuturor primariilor din judetul Suceava pentru a accesa fonduri europene structurale.


Intră acum și în grupul de