Judetul Suceava va contribui anul viitor cu 50. 000 de lei la bugetul Consiliului Regional de Dezvoltare Nord Est


Intră acum și în grupul de

Presedintele CJ Suceava, Gavril Mîrza, a declarat marti, într-o conferinta de presa ca Consiliul Regional de Dezvoltare Nord Est (CRDNE) si-a ales noua conducere anuala, aceasta urmând a fi asigurata de seful administratiei judetene a CJ Vaslui, Corneliu Bichinet în calitate de presedinte si de presedintele CJ Neamt, Vlad Marcoci, în calitate de vicepresedinte.

Gavril Mîrza a mai spus ca a fost stabilita si contributia la bugetul CRDNE pentru anul 2008, care va fi de 0,7 lei/locuitor, precizând ca judetul Suceava va plati aproximativ 50. 000 de lei.

Cât priveste sustinerea Birourilor de Cooperare Transfrontaliera România-Ucraina si România-Moldova din Suceava si, respectiv Iasi, cele doua judete vor contribui cu câte 100.000 de lei, iar judetul Botosani cu câte 50.000 de lei pentru fiecare din cele doua birouri.

CRDNE a mai stabilit înfiintarea unui birou international al regiunii la Bruxelles, la care vor lucra în prima faza trei persoane, scopul fiind mentinerea unei legaturi directe între Regiunea de Nord Est si Comisia Europeana. Gavril Mîrza nu exclude majorarea numarului de angajati ai acestui birou, în caz ca acest lucru va fi necesar si chiar se va putea ajunge ca fiecare judet component al regiunii sa-si deschida biroul de cooperare la Bruxelles.

Gavril Mîrza a mai afirmat ca a discutat cu regiunile europene partenere ale judetului Suceava, toate având birouri deschise în Bruxelles, acestea aratând disponibilitate în a oferi sprijin personalului biroului Regiunii de Nord Est.


Intră acum și în grupul de