Handbal, Liga Nationala : “Ceea ce cladim acum va da roade abia peste doi ani!”


Intră acum și în grupul de

-Interviu cu PETRU GHERVAN, antrenorul Universitatii Suceava

Pentru echipa locala de handbal s-au încheiat meciurile din turul campionatului. Cu un total de 15 puncte, CS Universitatea se afla la finalul primei jumatati a campionatului, pe locul 6. Elevii lui Petru Ghervan sunt în grafic pentru îndeplinirea obiectivului propus la începutul sezonului.

Dupa un debut de campionat foarte bun, despre care tehnicianul formatiei sucevene spune ca se datoreaza începerii din timp a pregatirilor, finisul a fost sub asteptarile iubitorilor handbalului. Obisnuiti cu rezultatele bune ale lui Bibirig&Co., ei au sperat într-o victorie si în fata campioanei HCM Constanta.

Prin intermediul interviului, Petru Ghervan explica suporterilor care au fost punctele forte si punctele slabe ale echipei sale în acest sezon si ce gânduri are pentru anul care urmeaza. De asemenea, el a dorit sa elimine orice suspiciune care a planat asupra unor jocuri din acest tur de campionat.  

– Ce s-a întâmplat, pâna la urma, la jocul cu HCM Constanta?

– Din pacate,  la meciul cu HCM am revenit la aceleasi probleme pe care le-am avut în sezonul trecut la Brasov sau la Tg. Jiu, când am fost luati pe sus, adversarii jucând foarte tare. Înfrângerea de duminica mi-a lasat un gust amar. Când simti ca ai scapat de unele probleme pentru ca mai târziu sa-ti dai seama ca nu e asa, nu poti fi decât dezamagit. Ati vazut  ce a spus Laurentiu Toma la conferinta de presa  „Ma bucur ca reusim sa gestionam tot mai bine finalurile de joc”. Pâna la urma, nu trebuie sa uitam ca am jucat în fata unei echipe care a participat în Liga Campionilor si care are în componenta jucatori cu experienta în Liga Nationala.  

„Singura atitudine cu care puteam câstiga în fata Constantei era aceea pe care a aratat-o Leonard Bibirig”

– Cum ar fi trebuit sa jucam pentru a câstiga duelul cu campioana României?

– Fiecare jucator de la noi are anumite sarcini de joc bazate pe dinamism si viteza. Noi am urmarit jocurile Constantei din ultima perioada si era evident ca ei sunt într-o revenire de forma. Bogdan Pralea a punctat foarte clar la conferinta de presa, atunci când a spus ca niste sarcini de joc stabilite nu au fost respectate din cauza atitudinii. Ati vazut din ce cauza Leonard Bibirig nu a mai putut continua jocul, el suferind o ruptura musculara. Spiritul lui de sacrificiu si modul de a se darui total l-au adus în actuala situatie. Singura atitudine cu care puteam câstiga în fata Constantei era aceea pe care a aratat-o Leonard Bibirig la cele doua faze. S-a dus printre adversari, a cazut,  a dat gol si a revenit repede în aparare. Doar asa puteam sa impresionam echipa adversa, pe arbitri sau pe cine vroiam noi. Constanta trebuia sa vada o echipa a Sucevei care nu are limite pentru a câstiga, fara sa avem retineri, ezitari sau jumatati de masura. Este singura sansa a unei echipei mai mici cu jucatori mai ieftini si mai putin valorosi.

– Cât de grava este accidentarea lui „Bibi”?

– La 37 de ani s-ar putea sa dureze mai mult recuperarea lui. În debutul returului ne asteapta câteva jocuri foarte grele. Cu Dinamo nu ar fi putut juca oricum, dar va fi meciul cu Poli Timisoara, de acasa, unde vom avea nevoie de el. E vorba de pregatirea de iarna care nu este tocmai simpla, iar la el o asemenea accidentare este mai complicata. Revin la momentul accidentarii lui. Cum s-a dus el la faza aia, la sacrificiu, printre 3 oameni, a trecut pe lânga unul prin dreapta si apoi si-a facut loc printre ceilalti doi. Leonard avea o leziune mai veche si aici am avut noi doi o discutie, la care el mi-a spus  „nu exista domnule, eu joc, ma antrenez”. Se dovedeste ca niste principii, de altfel rigide pe care le am eu, nu le-am respectat. Acum nu vreau sa-l învinovatesc pe el, pentru ca s-a accidentat. Noi am câstigat multe meciuri datorita lui.

– Ce aveti  sa va reprosati dupa acest joc?

– Nu am jucat suficient de mult cu doi pivoti în momentele în care trebuia, si ma refer la Tcaciuc si la Ignat, care ar fi putut sa fie mai mult în teren si sa favorizeze jocul interilor. De asemenea, în privinta lui Tutu, am avut discutia pe banca, dar în momentul acela l-am ales pe Chirut pentru ca am crezut ca el poate sa rezolve jocul mai usor. Se pare ca am facut abstractie de faptul ca arbitrajul ar fi putut sa închida ochii în anumite momente, dupa cum au facut asta de fiecare data când aparatorul nostru era împins de pivotul lor.  

„În momentul în care ai în echipa un jucator ca Toma sau unul cu bratul lui Csepreghi, îti permiti si 2 contra 6 sa dai gol”

– Cum va explicati ca, în ciuda numeroaselor eliminari din tabara adversa, nu am putut profita?

– Nu este o întâmplare asta. Si Uztel Ploiesti ne-a dat gol în inferioritate numerica, deci echipe mult mai slabe. E simplu. De aceea unii sportivi joaca la echipe de locul 6-7, cum este Suceava, si nu joaca la Constanta, la echipa campioana. Jucatorii de acolo au fost selectati în baza unei valori certe, demonstrate. La noi este altfel. Avem misiunea ingrata de a lua jucatori care promit foarte mult sau care în viziunea noastra s-ar plia în cadrul lotului. În echipa noastra întotdeauna valoarea colectiva trebuie sa depaseasca valoarea individuala. Cu exceptia lui Bibirig, noi nu avem jucatori care sa traga din urma echipa decât foarte rar, portarii în special. În momentul în care ai în echipa un jucator ca Toma sau unul cu bratul lui Csepreghi îti permiti si 2 contra 6 sa dai gol, pentru ca, pâna la urma, unul singur arunca la poarta. În momentul în care sarcinile de joc îsi pierd din intensitatea cu care le tratezi, apare o oarecare relaxare, de care noi am mai suferit si în trecut. Cred ca va trebui sa facem jocuri întregi pentru superioritate numerica si jocuri întregi pentru inferioritate numerica. Probabil ca cea mai simpla solutie este cresterea în valoare a jucatorilor.

Mitrea si Tcaciuc sunt singurii jucatori din lot carora le va expira contractul în vara lui 2008

– Daca nu cresc în valoare, aduceti altii…

– Cu siguranta, daca ne vom permite asta. Cu parere de rau trebuie sa spun ca odata cu schimbarile facute la echipa am încercat si schimbari personale de atitudine, adica sa fiu mai elastic, sa nu fiu foarte rigid în principiile pe care le-am respectat ani de zile. Problema este ca noi aveam un buget pentru anul acesta de locul 8, în conditiile în care  vom aduce 2-3 jucatori. În vara, am spus ca ne propunem mai mult, când am vazut ca Bibirig este în regula, Pralea la fel, când am vazut ca toata lumea are disponibilitate pentru performanta. În acel moment am cerut ca toti jucatorii sa-si prelungeasca contractele, pentru ca peste doi ani sa facem performanta maxima. Mitrea si Tcaciuc au prelungit doar pentru un an si trebuie sa discutam cu ei.

– Care ramâne obiectivul echipei pentru acest sezon?

– Odata stabilizata aceasta structura de baza a echipei, am încercat sa urcam mai mult, sa cerem mai mult jucatorilor, ca obiectivul pentru acest sezon sa fie stimulativ. Era locul 7, adica prima jumatate a clasamentului. Pe locul 7 nu cânta muzica anul acesta. Nu stiu daca e bine în cupele europene anul acesta, pentru ca nu avem sala, nu avem lot. Sigur, bugetul aproape ca s-a dublat, salariile jucatorilor au crescut, dar nu s-a schimbat valoarea jucatorilor. Ceea ce noi cladim acum va da roade abia peste doi ani. În sport se pot întâmpla foarte multe lucruri. Nu putem sa gestionam din punct de vedere psihic si comportamental pe toti cei 17 oameni pe care îi avem acum în lot. A reusi acest lucru înseamna sa fii Dumnezeu. Dar, ca sa dam o linie de conduita generala, asta putem face, si conduita pe care am cerut-o nu a fost cea care a fost prezenta în jocul cu HCM Constanta.  

„Trebuie sa ne luam anumite masuri, pentru ca jocul pe care îl vad arbitrii si jocul pe care îl practicam noi sa fie cât mai aproape unul de altul”

– Cum va explicati ca brigada Plesa/Pripas ne-a arbitrat cu Steaua si Constanta si de fiecare data am pierdut?

– Hai sa va spun un clasament al arbitrilor din România asa cum îl stiu eu: Din/Dinu, Bejenariu/Cârligeanu, Plesa/Pripas, Pavel/State, Stark/Stefan, Harabagiu/Stanescu.  La început de campionat  federatia solicita cluburilor sa spuna trei cupluri de arbitri care nu dorim sa le arbitreze si se pare ca unii dintre acesti arbitri internationali nu ne-au adus noroc. Asta este situatia. Nu putem sa spunem mai multe. În ce priveste strategia noastra, va trebui sa fie una categorica în sezonul viitor. Trebuie sa ne luam anumite masuri, pentru ca jocul pe care îl vad arbitrii si jocul pe care îl practicam noi sa fie cât mai aproape unul de altul.

– Au fost si câteva incidente între cele doua galerii, precum si între suporterii constanteni si fortele de ordine. Cum ar putea fi evitate acestea pe viitor?

– HCM Constanta nu si-a anuntat prezenta unei galerii la noi. Au venit cu toata conducerea, dar în virtutea unui spirit de fair-play le-am afectat acea portiune din tribuna si ati vazut ce au înteles sa faca acei baieti rai. Sunt galeria de la fotbal. Eu am fost înca de la începutul întâlnirii si am încercat sa aplanez conflictul. Ai nostri au fost provocati. Ei practic au venit de la Constanta ca sa provoace, sa se bata cu jandarmii. Este o boala pe care eu nu o înteleg. Nu stiu ce urmaresc anumiti indivizi de dupa bloc care au anumite frustrari si vin sa se bata în salile de sport. Cu siguranta, noua ni se va suspenda terenul. Au fost mai multe forte de ordine decât alta data. A fost si o sticla care a ajuns în teren din greseala, dar faptul ca cei de la Constanta au venit la mine si mi-au spus ca am dat eu cu acea sticla dupa arbitri este lipsit de bun simt. Noua ne ramâne un singur lucru de rezolvat. Fortele de ordine care vin la sala sa asigure paza sa se specializeze pe activitatea respectiva. În momentul în care vor fi aceeasi oameni si vor întelege cum functioneaza psihologia de masa si vor întelege ce fel de oameni vin la meci vor putea sa preîntâmpine astfel de incidente, care sunt împrumutate de la fotbal.

– Dupa un început bun de campionat, pretentiile publicului au crescut, iar finalul turului nu a fost cel asteptat. Care ar fi explicatia?

– În vara am cerut rabdare pentru ca aceasta echipa sa se ruleze, sa se rodeze, pâna la primele rezultate. Deciziile bune luate atunci au fost legate de începerea destul de devreme a pregatirilor. Firesc este ca atunci când ai un tur de campionat în fata, sa-ti gestionezi forma sportiva, relatia dintre volumul si intensitatea de efort, astfel încât sa atingi vârful de forma în anumite perioade, dupa care este normal sa apara si perioade de recul, pentru ca asta spune biologia. În aceste conditii am încercat sa rezistam bine celor 4 etape de foc din debutul campionatului.

– Sa înteleg ca ati dorit un vârf de forma pentru primele etape si spre final a intervenit oboseala?

– Meciul cu Dinamo de acasa a fost un meci încâlcit, pe care l-am câstigat datorita pregatirii fizice. De asemenea, au contat forma buna a lui Pralea si o aruncare norocoasa a lui Adomnicai. A fost meci câstigat la un gol. La Timisoara, în schimb, am dominat categoric si am aratat ca suntem una dintre echipele bune ale campionatului. Acolo am primit numai cuvinte de lauda.

„Este exclus sa se faca vreo întelegere între CS Universitatea Suceava si orice alta echipa din Liga Nationala, câta vreme eu voi fi aici antrenor”

– Cu Steaua a venit prima înfrângere. Trebuia sa fie altul rezultatul?

– La ce va referiti?

– La rezultatul final al meciului… Poate un  egal era mai echitabil pentru ambele echipe, nu?

– Normal ca la meciul cu Steaua de acasa s-ar fi putut mai mult. Este exclus sa se faca vreo întelegere între CS Universitatea Suceava si orice alta echipa din Liga Nationala câta vreme eu voi fi aici antrenor. Se aud multe discutii de genul acesta. Meciul a fost televizat. Unii chiar mi-au spus ca drept ar fi fost sa fie altul rezultatul. Au fost si unele decizii ale arbitrilor despre care nu vreau sa mai vorbesc acum.

– V-ati revenit totusi repede, reusind o remiza la Baia Mare…

– Acolo a fost iar un meci bun facut de noi. Au fost practic acele patru etape bune. Un joc în care am câstigat un punct norocos pe care l-a fel de bine puteam sa nu-l câstigam. Contributia decisiva i-a apartinut lui Pralea în ultimele 3 secunde, când a fost un 7 metri pentru baimareni. Daca nu faceam egal acolo, nu stiu daca am mai fi putut vorbi despre un început foarte bun de campionat.

A urmat meciul cu Tg. Jiu pe care l-am câstigat fara drept de apel, printr-un joc bun. Atunci am avut într-adevar o atitudine buna. Leonard Bibirg a fost preocupat sa desluseasca jocul adversarilor si a facut-o foarte bine. La meciul cu Pandurii am fost peste, net superiori, au recunoscut si ei ca am fost mai buni, desi, în plan organizatoric, Pandurii au venit foarte bine pregatiti, fiind însotiti la Suceava de întreg staff-ul lor.

– La Medgidia ati suferit cea mai severa înfrângere din tur. Ce s-a întâmplat acolo?

– A fost un meci care ne-a lasat un gust amar. Acolo a fost aceeasi problema care s-a manifestat si cu Constanta. Ne-au surprins cei de la Medgidia. Ei erau disperati. Daca pierdeau acel joc erau retrogradati. Le-am dat o gura de oxigen si ati vazut ca ulterior si-au revenit. A fost un meci în care ne-au arbitrat doi internationali, Pavel si State, însa nu trebuie sa punem pe seama arbitrajului rezultatul de atunci. Atitudinea noastra a fost gresita. Nu am facut nimic ca sa impresionam arbitrii sau adversarii si sa lasam impresia ca ne putem lupta pentru un rezultat mai bun. Am revenit abia pe final, când diferenta era deja foarte mare.

– Cu toate acestea, au urmat iar câteva jocuri bune. Victoria cu Uztel, egalul de la Oradea si succesul cu Odorhei…

– Uztel este o echipa care se vede ca sufera si care cred ca va retrograda. Sincer, cred ca la Oradea puteam sa câstigam, dar nu am reusit asta numai din cauza unor inexactitati. A fost multumitor un egal la Oradea, care avea atunci un parcurs destul de bun, dar acum ei sunt într-o situatie destul de delicata, în care am putea sa ajungem si noi daca nu ne vom lua masuri de precautie, mai ales în ceea ce priveste pregatirea.  Cu HC Odorhei am tratat meciul cu maxima seriozitate. O echipa care la ora aceea era pe primul loc si nu avea nicio înfrângere. Ne întâlnisem cu ei o singura data, la Bistrita, într-un amical, unde am câstigat la un singur gol.

– Ati gresit fata de antrenorul Stefan ca l-ati învins la 11 goluri?

– Nu. Categoric nu. Noua ne trebuia o banca foarte buna cu jucatori care sa vina din urma si care sa joace foarte bine. A fost o atitudine generala de echipa. În momentul acela rezervele si-au facut datoria. Nu a fost nicio discutie de a nu bate la o diferenta mare pe HC Odorhei. Constantin Stefan nu este omul care sa ceara mila, e un antrenor cu mândrie. El a avut niste calcule pentru jocul urmator cu Dinamo, noi am avut calculele noastre si faptul ca acestea suprapuse ne-au dat noua câstig de cauza dovedeste ca au fost rationale. Oricum, el a digerat greu acea înfrângere.

„Stiinta Bacau a pierdut un punct pe care îl avea programat ca si câstigat”

– Despre meciul cu Bacaul se spunea ca Suceava va pierde în tur si va câstiga în retur. Pâna la urma a fost egal…

– La Bacau a fost meci cu istorie. Am citit despre acel joc pe niste forumuri despre niste rezultate prezumtive. Meciul s-a jucat. Numai cine nu a vazut meciul nu poate confirma. S-a jucat într-un ritm dracesc. Raporturile noastre cu Bacaul erau clare. Ei ne-au batut pe unde ne-au prins si i-am lasat sa creada ca sunt mai buni decât noi. Ei au crezut asta, iar noi am crezut ca îi putem bate. Meciul de la Bacau a fost un egal care pâna la urma putea sa fie o victorie pentru noi, daca nu intra Armanu, care a jucat excelent. Stiinta Bacau a pierdut un punct pe care îl avea programat ca si câstigat.

– Si am ajuns la finalul sezonului. Victorie cu Caracal si înfrângeri cu Resita si Constanta…

– Finalul de sezon nu a fost cel dorit de noi. Si aici revin la avantajul avut la începutul campionatului, când am profitat de faptul ca am început devreme pregatirile. Un ciclu de pregatire cu vârf de forma într-o anumita perioada si unele caderi dureaza 3-4 luni. Noi avem aproape 6 luni, am zis ca jucatorii sunt tineri si se pot recupera usor. Nu am preconizat ca va fi etapa intermediara si nu oriunde, ci la Resita. Primele 4 etape, care am zis ca sunt foarte importante, au lovit în ultima saptamâna, când am jucat 3 meciuri. Cu Romvag am jucat 20 de minute cu prima garnitura, dupa care am încercat sa-i rulam si pe ceilalti jucatori, tocmai în ideea jocurilor cu Resita si Constanta.

– Sunt multe voci care spun ca am cedat usor la Resita…

– La Resita a fost un meci în care eu ramân la concluzia ca nu puteam sa câstigam în conditiile în care am jucat 18 minute în inferioritate numerica. La ei au fost eliminari pentru un protest si pentru o minge aruncata cumva în picioarele arbitrului.

– Aceleasi voci spun ca daca învingeati pe UCM Resita nu mai erati secundul lui Omer la nationala. Cum comentati?

– Am auzit si eu de asemenea speculatii. OK. Hai sa vedem cum ar fi trebuit sa punem problema ca sa fie adevarat ce se spune. Sa presupunem ca nu s-a jucat. A fost trucat de secundul si principalul nationalei. Cum ar fi fost ca acest meci sa se joace pe bune? Trebuia sa-mi prezint demisia de la nationala mai întâi si apoi sa merg la Resita si sa pierd la vreo 11 goluri si era mult mai bine. De ce sa vedem lucrurile cum nu sunt? Eu am spus o chestiune. Aceasta echipa nu este cumparata. Aici sunt câtiva jucatori veniti si nu am nicio o îndoiala ca de oriunde ar fi venit vreun jucator sunt sigur ca niciunuia dintre ei nu îi este indiferenta echipa. Toti au aceeasi menire. Nu putem sa discutam despre mercenari la aceasta echipa.

– Dar s-a ratat foarte mult…

– Faptul ca a ratat un jucator de-al nostru la semicerc nu poate sa duca spre ideea unui non-combat. Nu poti sa faci un scenariu de acest gen în care sa stabilesti cu portarul în ce parte arunci mingile. Articolul care a aparut a doua zi în presa locala din Caras Severin este intitulat „Legea lui Paloma”. Daca si jurnalistii de acolo spun ca portarul lor a câstigat meciul, atunci ar trebui sa-i credeti macar pe ei. Poarta lor a functionat perfect în acel meci, iar noi nu ne asteptam la asta. Cu siguranta au fost si mingi aruncate cu superficialitate sau cu o lipsa de concentrare, dar când portarul îti apara din situatii clare, aia nu poate fi aranjata. Vreau ca lucrurile sa se lamureasca. Nu vor fi întelegeri în prealabil între echipa noastra si vreo alta echipa din Liga Nationala cât Petru Ghervan va antrena la Suceava. Este stânjenitor sa se spuna ca Ghervan si-a vândut echipa la Resita pentru ca el vrea sa fie la echipa nationala. Mi-a zis un constantean, care de altfel m-a înjurat tot meciul de duminica: „Ai învatat de la Omer sa platesti arbitri si sa faci numai cotcarii”. Când sa învat eu astea de la Aihan Omer, daca m-am întâlnit cu el la meciul din Germania si în cantonamentul pentru Trofeul Carpati? Sunt lucruri pe care nu trebuie sa le bag în seama.

– Si despre zvonul cu Bibirig antrenor la Dinamo?

– Hai sa va spun cum am aflat eu stirea asta total eronata. Eram la Severin, în camera cu Leonard, si am dat pe Sport.ro sa vedem daca va fi transmis meciul si în reluare. Am vazut stirea ca Voica de la Dinamo este incert, pentru ca ocupa locul 8 si ca succesorul lui ar putea fi chiar fostul jucator Leonard… si atât. Leonard si-a pus patura în cap si a zis „ce-i domnule cu astia?”. Poate o fi vorba de Leonard Doroftei! Sunt oameni care fac astfel de supozitii doar pentru a se remarca.

– Cum este vazuta echipa Universitatii Suceava la FRH?

– Pâna anul trecut eram vazuti foarte bine, eram o echipa iubita de toata lumea. Nu bateam pe nimeni, nimeni nu avea probleme de arbitraj cu noi. Poate erau reprosuri doar vizavi de sala de sport de la LPS.

– Ajungem si acolo… Dar sunt cunoscute afinitatile unor persoane din cadrul federatiei fata de un club sau altul.

– Acum suntem vazuti ca un centru serios. Faptul ca eu sunt la echipa nationala nu aduce avantaje clubului ci mai degraba dezavantaje pentru ca împovareaza pe cei care ramân acasa cu atributii în plus. Noi ne stim bolile federatiei noastre. Acolo sunt mai mute curente diferite. UCM Resita este sponsor, Oltchim la fel.  Nu pot spune eu ca aceste cluburi sunt ajutate de federatie, nu am dovezi în acest sens. Din punctul meu de vedere nu sunt în ordine aceste lucruri, dar probabil ca cheltuielile cu loturile nationale sunt mari si astfel este nevoie de un asemenea compromis. Respectul pe care si l-a dobândit echipa din Suceava este unul veritabil si provine din munca pe care o facem noi aici si din jocul pe care îl prestam. Nu mai este nicio echipa din campionatul României care sa vina la Suceava cu gândul ca meciul este câstigat. Vin aici si muncesc. Laurentiu Toma a spus ca jocul de la Suceava a fost cel mai greu meci din deplasare, pentru HCM Constanta. Asta spune multe.

– Câte puncte va doriti pentru retur?

– Noi am zis ca, daca totalizam 30 de puncte, desi nu stiu ce mai poate rezerva acest campionat, vom fi în prima jumatate a clasamentului, daca nu chiar pe loc de cupa europeana.

– Am ajuns si la sala de sport de la  LPS. Cât se mai poate continua asa?

– Nu putem sa continuam asa foarte mult. Am propus un plan de îmbunatatire a conditiilor de la LPS. Primaria Suceava a alocat deja un miliard pentru reamenajari si acestea sunt în curs. Poate se vor termina în perioada asta. E vorba de faianta, gresie, toalete ecologice. Nu vreau sa acuz pe nimeni, dar acolo au fost niste probleme, din moment ce la 4 ani dupa construire trebuie deja facute reamenajari. În nicio sala în care am jucat în deplasare nu am întâlnit ce este la noi. Din pacate, trebuie sa spun asta.

„As dori sa putem vorbi cât mai concret despre o noua sala în sezonul urmator”

– Cu directorul LPS, dl Bernicu, în ce relatii sunteti? Va sprijina îndeajuns?

– Nu stiu daca dl Bernicu ne sprijina pe noi. Dl Bernicu are problemele lui de organizare la liceu. Noi am încercat sa sprijinim liceul în aceste conditii, pentru ca nu o sa facem nimic acolo pentru a lua cu noi la Universitate. Tot ce se investeste acolo se face în numele unei bune organizari a meciurilor de pe teren propriu. Este si în binele liceului. Sigur ca nici lui nu-i ajung banii, nici personalul, care, din câte stiu eu, este destul de restrâns.  Am avut mai multe discutii cu dl Bernicu când au intervenit acele probleme cu aerul conditionat. Asta s-a întâmplat poate si datorita unor nesincronizari fata de numarul de persoane care au venit la meci. Oricum, nu au mai existat acele probleme de condens. Pâna la urma cred avem o relatie buna. Din câte stiu eu, s-ar putea sa iasa si niste juniori foarte buni de acolo,  anul acesta sau anul viitor. Vom vedea cum vom putea colabora si în acest sens.

– Un mesaj pentru iubitorii handbalului?

– Eu vreau sa multumesc celor care citind primesc toate informatiile necesare despre noi. As vrea sa deslusim împreuna toate neclaritatile si toate lucrurile tulburi care s-ar discuta într-un mediu sau altul. Prin intermediul presei ne câstigam suporteri si câstigându-i pe ei îi multumim si pe cei care ne finanteaza. Scopul în care suntem finantati este acela de a promova numele Suceava. În retur vreau sa fim mai aproape de asteptarile fanilor. Suntem pe un parcurs ascendent, dar înca mai este nevoie de timp si as dori sa putem vorbi cât mai concret despre o noua sala în sezonul urmator, sala în care sa încapa toti iubitorii handbalului din  Suceava  si sa aiba acolo satisfactiile pe care ni le dorim si noi. 


Intră acum și în grupul de