PLD va detine sefia organizatiilor viitoare a PD-L din Suceava, Neamt, Botosani si Vaslui


Intră acum și în grupul de

Senatorul sucevean Gheorghe Flutur va conduce filiala judeteana a noului partid format din unificarea PLD si PD. Gheorghe Flutur a anuntat miercuri, în mod oficial acest lucru, spunând ca negocierile pentru sefia PD-L Suceava s-au încheiat miercuri seara si ca PLD va detine sefia organizatiilor PD-L din Suceava, Neamt, Botosani, Vaslui dar si din Dâmbovita, Arges si Teleorman. „Unificarea celor doua partide va însemna în perioada urmatoare recurgerea la unele artificii juridice si asta în special pentru a evita atacurile din partea PSD si PNL”, a spus Gheorghe Flutur.

Senatorul sucevean a tinut sa remarce ca prin înfiintarea PD-L „este pentru prima data când fortele de dreapta din România au ajuns la maturitatea de a face un singur partid care are mai multe curente de opinie si care are cele mai mari sanse sa câstige alegerile si sa conduca România în urmatorii 4 ani”.  

PD-L Suceava va fi, pur si simplu, la dispozitia lui Gheorghe Flutur si al liberal- democratilor sai. La Suceava lucrurile au fost transate în favoarea PLD astfel încât Gheorghe Flutur, Dumitru Pardau, Romica Andreica, Vasile Ilie si Dan Gospodaru sa fie cei care vor ocupa cele mai bune functii la nivel judetean si cel al organizatiei municipale Suceava a noului partid.  PLD va detine postul de presedinte la nivel de judet, prin Gheorghe Flutur, unul dintre cele doua de prim-vicepresedinte, cel de secretar general si alte 16 fotolii în viitorul Birou Permanent Judetean. Partidului Democrat îi vor reveni posturile de prim-vicepresedinte, cel de secretar general-adjunct si doar 13 locuri de membri în BPJ. Cu alte cuvinte pâinea si cutitul vor fi la Gheorghe Flutur si oamenii sai, în ciuda faptului ca PLD a obtinut în judet un scor sub cel al PD. „Sunt convins ca formula aceasta de lucru de la nivel judetean, care va fi valabila si la nivelul municipiului resedinta de judet, va face ca PDL sa poata câstiga cele trei tipuri de alegeri care vin. Rugamintea mea catre colegii de la PLD si PD este de a strânge rândurile pentru ca avem nevoie de toti membrii care cred în noi si în noua formula politica”, a spus Gheorghe Flutur.  

Senatorul a anuntat ca de luni va veni la Suceava si va începe organizarea în teritoriu si va merge în fiecare comuna si oras si va face comasarea Birourilor Locale ale PLD cu PD. Deocamdata Gheorghe Flutur a refuzat sa spuna cine va face parte din primii cinci oameni de la vârful PD-L local explicând ca „nu am hotarât cine va ocupa functiile si nici nu ma grabesc sa fac asta”.

Ca si termen de comparatie trebuie de mentionat faptul ca la nivel national PLD va avea în judete doar 10 posturi în Birourile judetene, PD având dreptul la 19. Structurile ce vor fi create prin comasare vor functiona pâna dupa finalizarea alegerilor prezidentiale programate a avea loc în 2009. 


Intră acum și în grupul de