Peste 100 miliarde de lei vechi necheltuite de invatamantul sucevean se vor intoarce la bugetul de stat


Intră acum și în grupul de

Dupa ce mai multe licitatii au fost contestate de firme care nu au fost declarate câstigatoare, o suma de peste 100 miliarde de lei vechi se va întoarce la bugetul de stat, deoarece nu a putut fi cheltuitã în acest an. Seful ISJ Suceava, Lucian Lungu a declarat marti, într-o conferinta de presa ca este vorba despre cazul licitatiilor pentru achizitionarea de mobilier scolar si pentru cumpararea de calculatoare si laptop-uri pentru scoli. Pentru mobilier scolar ISJ Suceava avea alocate de la Guvern aproximativ 20 de miliarde de lei vechi iar pentru calculatoare, laptop-uri si copiatoare s-au repartizat peste 40 de miliarde de lei vechi.

Alte peste 30 de miliarde nu au putut fi cheltuite din cauza unui viciu de procedurã – caiet de sarcini incomplet – pentru realizarea campusului de la Scoala Speciala „Sfântul Andrei” din Gura Humorului.  

Seful ISJ Sceava, Lucian Lungu a spus ca în momentul revenirii sale la sefia Inspectoratului, 7 septembrie 2007, licitatiile erau în derulare si ca acestea au fost contestate în urma adjudecarii. Acesta a mai precizat ca anul viitor banii se vor întoarce în judet, astfel exista toate sansele ca achizitiile, respectiv investitiile acestea sa poata fi realizate în cele din urma.

În primele cazuri, respectiv pentru achizitionarea de mobilier scolar si pentru cumpararea de calculatoare si laptop-uri pentru scoli, licitatiile au fost organizate de ISJ Suceava, în ultimul – realizarea campusului de la Scoala Speciala „Sfântul Andrei” din Gura Humorului, CJ a fost organizatorul. 


Intră acum și în grupul de