Suporterii rapidisti nu sunt pentru Legea Dragomir


Intră acum și în grupul de

Presedintele Ligii Suporterilor Rapidisti, Gheorghe Raducan, a declarat, marti, ca împreuna cu liderii celorlalte galerii din tara va solicita o audienta la presedintele Traian Basescu pentru a-l convinge pe acesta sa nu promulge legea privind combaterea violentelor pe stadioane.
„Presedintele e un om echilibrat si daca se va uita bine peste aceasta lege a lui Dragomir o sa îsi dea seama ca sunt acolo niste puncte aberante. Eu o sa încerc sa obtin o audienta la presedintele Traian Basescu. O sa facem o delegatie a liderilor de galerii din toata tara si o sa discutam. Dânsul a dovedit ca vrea sa faca dreptate în tara asta, a lovit mereu în granguri. Sper ca si de aceasta data sa tina partea celor mici”, a spus Raducan.

Cunoscut si sub numele de Gigi Corsicanu, presedintele LSR a adaugat ca legea initiata de presedintele LPF Dumitru Dragomir are în componenta ei anumite puncte „aberante”. „Noi acceptam si personal sustin eliminarea violentei de pe stadioane. Sunt împotriva scandarilor rasiste si a trivialitatilor. Aceste lucruri îndeparteaza oamenii de pe stadion. Dar legea lui Dragomir are niste puncte aberante. Se spune ca n-ai voie cu teava de steag mai mare de 50 de centimetri sau cu torte. Pai mai periculoase sunt umbrelele decât tevile de la steaguri. Iar tortele daca nu se arunca în teren de ce sa fie interzise? Au pus acolo niste reguli aberante cum ca n-ai voie pe stadion cu gluga, n-ai voie cu pulover pe gât si fata, n-ai voie cu fular legat nu stiu cum. Numai aberatii. Parca putem noi sa le spunem la oameni cum sa se îmbrace”, a explicat Corsicanu.

Mihnea Ionescu, unul dintre liderii galeriei dinamoviste, care a contestat cel mai mult proiectul de lege initiat de Dumitru Dragomir, prin intermediul unor banere afisate pe stadion în timpul meciurilor, considera ca presedintele Traian Basescu va promulga actul normativ doar la insistentele deputatului PRM. „În România în care traim este normal ca Parlamentul sa voteze legea lui Mitica. Parlamentul nu a întrebat pe nimeni din rândul suporterilor pentru a mai adauga ceva la lege, sa completeze acolo unde este necesar. Nici macar nu avem încredere ca membrii Parlamentului au citit-o. Adica una e sa citesti un proiect de lege cu atentie si sa mai faci unele adaugiri si alta e sa o votezi în forma bruta în care ai primit-o. Nu stiu daca Basescu, un amator de sport si mai ales de fotbal, va fi de acord cu promulgarea acestei legi. Cred ca doar la insistentele lui Mitica Dragomir”, a spus Ionescu  
Si sefii galeriei Farului sau a Stelei s-au raliat acestui protest. „A ajuns un infractor care trebuia sa mai faca doi ani de puscarie sa dea legi. Câti dintre suporteri sunt infractori ? Sa îsi dea demisia Dragomir din fruntea Ligii pentru ca nu poate un infractor sa vorbeasca de cinste. Oamenii nu vin la meciuri din cauza coruptiei si a partidelor trucate, nu din cauza suporterilor.” a declarat liderul suporterilor din Constanta, Sorin Mihailescu


Intră acum și în grupul de