Cal căzut într-o fântână adâncă de 10 metri, la Boroaia. Pompierii s-au chinuit mai bine de trei ore să scoată animalul


Intră acum și în grupul de

Pompierii fălticeneni au avut parte duminică seară de o intervenție dificilă, într-o gospodărie din comuna Boroaia, pentru scoaterea unui cal căzut într-o fântână adâncă de zece metri.

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU ”Bucovina” Suceava, plt.adj. Alin Găleată, militarii Detaşamentului de Pompieri Fălticeni au intervenit, cu un autocamion cu accesorii şi o autospecială, pentru extragerea unui cal care a căzut într-o fântână, în gospodăria lui B.V., din comuna Boroaia.

Fântâna era zidită din piatră, până la nivelul solului, cu o adâncime de aproximativ 10 metri, cu un diametru de un metru şi prezenta pericol de surpare. Apa avea o adâncime de circa 1,2 metri.

fantana salvare isu

”Ajunşi la faţa locului, pompierii au luat măsurile de siguranţă, după care au instalat un palan manual (macara) şi un trepied deasupra fântânii. La lăsarea întunericului, militarii au folosit un generator şi o lampă electrică pentru iluminarea zonei.

După ce calul a fost legat, acesta a fost extras la suprafaţă după mai bine de trei ore de eforturi susţinute din partea salvatorilor.

Din păcate, calul nu a supravieţuit şocurilor”, a arătat Găleată.

El a preciat că misiunea militarilor s-a încheiat la ora 22:50.


Intră acum și în grupul de