FOTO Cupa Interetnică Bucovina a trecut de ediția a XIII-a

Municipiul Suceava a găzduit în zilele de 27 și 28 mai a.c., cea de-a XIII-a ediție a Cupei Interetnice Bucovina.

cupa interetnica 2016 (5)

Potrivit unui comunicat de presă transmis de Asociația Județeană Sportul pentru Toți Suceava, anul acesta participanții au făcut parte din rândul minorităților etnice din Bucovina, provenind din comunități locale sau aparținând unor organizații : ucraineni – Ansamblul Kozaciok Bălcăuți, poloni – Uniunea Polonezilor din România, Soloneț , germani – Asociația Româno-Germană Bukowina, romi – comunitatea romă de la Gulia Dolhasca, italieni – RO.AS.IT Asociația Italienilor din România.

 

De asemenea au participat invitați din Cernăuți Ucraina (membrii ai administrației Regionale Cernăuți) și Republica Moldova.

Sursa citată precizează că programul manifestărilor sportive a început vineri, la ora 19.00 la Sala Liceului cu Program Sportiv Suceava, unde a avut loc meciul de fotbal între angajați ai administrației sucevene și cei ai Regiunii Cernăuți.

”Partida s-a terminat cu scorul de 8-7 pentru oaspeți. De precizat este faptul că în data de 19.05 a avut loc meciul tur la Cernăuți unde formația noastră a câștigat la loviturile de departajare după ce la finalul timpului regulamentar de joc a fost 10-10”, se arată în comunicatul AJSPT Suceava.

cupa interetnica 2016 (6)

Sursa citată menționează că deschiderea oficială a Cupei Interetnice Bucovina 2016 a avut loc sâmbătă, pe terenul sintetic al LPS Suceava în prezența vicepreședintelui Federație Române Sportul pentru Toți, Mihai Androhovici, și a președintelui Fundației ANA, Nelu Todireanu.

cupa interetnica 2016 (2)

”După deschiderea festivă, băieții s-au întrecut într-un turneu de fotbal iar fetele s-au confruntat în sala de jocuri a Liceului cu Program Sportiv Suceava la badminton, tir cu arcul , airsoft, jocuri dinamice și activități de fitness-aerobic.

Turneul de fotbal a fost câștigat în acest an de către Comunitatea Romă de la Gulia Dolhasca. Locul doi, după un meci aprig disputat a fost ocupat de Comunitatea Ucraineană – Ansamblul Kozaciok Bălcăuți. Locul trei a fost ocupat de Comunitatea Germană – Asociația Româno-Germană Bukowina”, se arată în comunicatul AJSPT Suceava.

Totodată, sursa citată mai informează că activitățile sportive s-au încheiat sâmbătă după amiază, lăsând locul celor culturale.

”Începând cu ora 17.00 echipele participante au schimbat echipamentul sportiv cu costumele tradiționale. În aula Liceului cu Program Sportiv Suceava au fost aduse în scenă costume, dansuri, cântece și poezii ale minorităților etnice invitate arătându-ne că tradițiile populare sunt ridicate la rang de artă.

cupa interetnica 2016 (4)

Toate aceste manifestări au fost posibile datorită sprijinului oferit de Federația Română Sportul pentru Toți și Asociația Județeană Sportul pentru Toți Suceava în parteneriat cu Liceul cu Program Sportiv Suceava, Fundația ANA și Asociația Juventus. Un aport substanțial l-au avut voluntarii “Sportul pentru Toți” fără de care activitățile nu ar fi fost atât de bine puse în practică”, se mai arată în comunicat.

Proiectul a făcut parte din MOVE Week 2016 #MoveWeek #NowWeMove coordonat la nivel european de ISCA Danemarca. (Irina Lițu)