Bucataria Spitalului Judetean va redeveni functionala de Craciun


Intră acum și în grupul de

De Craciun, blocul alimentar al Spitalului Judetean „Sf. Ioan cel Nou” Suceava, va redeveni functional, dupa ce luna trecuta a fost închis de autoritatile sanitare, din cauza mizeriei. Managerul unitatii spitalicesti judetene, Costica Dascaliuc a declarat miercuri, într-o conferinta de presa ca lucrarile de reabilitare a blocului alimentar sunt în grafic si vor fi încheiate la termenul stabilit, adica pâna în data de 25 decembrie.

Directorul Dascaliuc a mai spus ca deja au fost achizitionate majoritatea noilor utilaje pentru prepararea hranei. Investitiile se cifreaza la aproximativ 15 miliarde de lei vechi si sunt efectuate cu fonduri provenite de la Ministerul Sanatatii.  

Lucrarile la blocul alimentar al Spitalului Judetean au început, dupa ce s-a concluzionat ca locatia este o sursa de infectie. Initial conducerea spitalului judetean dorea ca prepararea hranei sa se faca în jumatate din bucatarie, care sa fie izolata de restul spatiului unde se lucreaza pentru reabilitare, prin panouri de termopan. Aceasta idee însa nu a fost agreata de Inspectia Sanitara de Stat din cadrul ASP Suceava care a suspendat activitatea blocului alimentar al Spitalului Judetean Suceava pentru ca nu exista garantia ca în blocul alimentar se vor respecta normele de igiena în prepararea hranei.

Reabilitarea bucatariei spitalului judetean este absolut necesara având în vedere ca si DSVSA a avertizat conducerea unitatii ca nu-i mai da aviz de functionare daca nu se iau masuri de reparare si igienizare.

În prezent, hrana pentru bolnavi este asigurata de restaurantul „GLORIA”, al Regiei de Protocol, în baza unui contract încheiat între spital si unitatea de alimentatie publica.


Intră acum și în grupul de