Mos Craciun aduce sanctiuni salariale conducerii TERMICA


Intră acum și în grupul de

Primarul Sucevei, Ion Lungu, s-a suparat foarte tare pe managerul general al SC Termica SA Suceava, societatea care asigura producerea si furnizarea apei calde si caldurii în sistem centralizat si vrea sa-l penalizeze pe acesta cu 10 % din salariu. Managerul de la Termica SA, Constantin Placinta va avea în felul acesta salariul micsorat cu zece la suta pe luna decembrie motivul fiind întârzierile cu care se astupa santurile rezultate în urma reabilitarii partiale a sistemului de termoficare orasului.

Primarul a declarat, joi, într-o conferinta de presa, ca a decis sanctionarea directorului si i-a recomandat acestuia sa sanctioneze, la rândul sau, responsabilii de finalizarea lucrarilor de reabilitare partiala a sistemului de termoficare. El a aratat ca termenul stabilit pentru acoperirea santurilor rezultate ca urmare a lucrarilor de reabilitare era 15 decembrie si ca acest termen nu poate fi respectat, iar daca situatia nu va fi remediata în cel mai scurt timp va propune si alte sanctiuni. „Nu pot sa ma clonez sa fiu diriginte de santier la fiecare punct de lucru”, a explicat Lungu criticând lipsa de implicare a responsabililor desemnati de Termica SA pentru supervizarea lucrarilor.

El a spus ca acestia „s-au relaxat toata vara” si ca puteau sa se sacrifice câteva luni pentru a urmari derularea lucrarilor de reabilitare. Ion Lungu spera ca santurile vor fi astupate cât mai curând astfel încât sa nu mai afecteze circulatia pietonala si cea rutiera. Municipalitatea suceveana a început în urma cu cinci luni lucrari de modernizare si reabilitare a sistemului de termoficare, fiind efectuata înlocuirea conductelor de transport a agentului termic si modernizate mai multe puncte termice, dar santurile sapate atât pe trotuare, între blocuri si pe strazi nu au fost acoperite în toate zonele unde s-au facut lucrari vina fiind a firmelor care au contractat lucrarile.


Intră acum și în grupul de