Fotbal, Retrospectiva Ligii a IV-a (partea a II-a) : Etapele surprizelor


Intră acum și în grupul de

În etapa a IV-a, Cetatea II a învins la limita Zimbrul Siret prin reusita lui Lucian Crisu în minutul 45 în urma unui meci echilibrat, siretenii fiind o surpriza placuta în ceea ce priveste replica pe care au dat-o echipei satelit a divizionarei „C”. Meci foarte echilibrat în care s-au întâlnit doua echipe care au avut un start bun de campionat si care nu-si ascund ambitiile de a lupta pentru un loc în vârful clasamentuli, a fost întâlnirea dintre Rapid CFR Suceava si CSM Dorna Vatra Dornei încheiat cu victoria la limita a sucevenilor 2-1 (1-0), prin golurile înscrise de L. Burlacu, minutul 28, Romaniuc, minutul 51 pentru ceferisti, respectiv D. Bostan, minutul 59. Juventus II Falticeni a învins cu 2-0 pe Florconstruct Patrauti, radautenii de la CSM Bucovina au clacat la Ciocanesti, iar baietii lui Vichente Popescu, Bucovina Badeuti au înregistrat primul succes din campionat, 1-0 în întâlnirea cu Flacara Rosie Udesti, gol reusit de Casoinic în minutul 72. Prin victoria de la Moldovita, 3-1 cu Foresta, CS Gura Humorului se afla la a patra victorie în campionat si intra în cartile promovarii.

A urmat etapa a V-a în care Cetatea II Suceava Arbore, lider autoritar în campionat câstiga cu 3-1 la Todiresti, goluri înscrise de Dovlaciuc, minutele 50, 51 si Turliuc, minutul 68 pentru echipa învingatoare, respectiv Stefancu minutul 5, fiind singura echipa cu maxim de puncte si asta datorita faptului ca CS Gura Humorului – CS Juventus II Falticeni s-a încheiat cu victoria oaspetilor, scor 1-2 (0-1), elevii lui Teo Murariu nereusind sa se impuna în fata tinerilor lor adversari. Condusi de pe margine de antrenorii Marius Lup si Bogdan Anton, fotbalistii de la Juventus II, în rândul carora au eoluat si câtiva jucatori de la Divizionara „C” Mihai, Sava, Dumistracel, Ailenei, Constantin, Fl. Pânzariu sau Pantea, au câstigat meciul sa capatul unui joc destul de echilibrat. Golurile au fost marcate de Adi Pânzariu în minutul 19 pentru falticeneni, a egalat în minutul 79 Poienari, dar cu cinci minute înainte de final, juniorul Blaga a reusit golul care avea sa fie cel al victoriei. În aceasta etapa nici jucatorii Rapidului CFR Suceava nu s-au regasit, ei fiind învinsi cu 3-1 la Radauti de CSM Bucovina din localitate. Ei au tratat cu superficialitate jocul în prima repriza, încheiata la egalitate 0-0, când au ratat numeroase ocazii, care s-au razbunat în partea a doua, când radautenii au marcat de trei ori prin Apostol, minutul 65, Pintescu, minutul 73 si Grosu, minutul 76, golul ceferistilor a venit abia în minutul 87, gol înscris de Bejenariu.

Etapa a VI-a a fost o etapa în care s-au înregistrat doua mari surprize. Juventus II Falticeni a remizat acasa 0-0 cu Foresta Moldovita, iar Cetatea II s-a vazut învinsa la Arbore cu 2-3 cu Dorna Vatra Dornei. Au fost asadar în aceasta etapa doua victorii ale oaspetilor, doua rezultate de egalitate, în rest victorii pe linie ale gazdelor. Rapid CFR Suceava învinge clar Bradul Putna, scor 3-0, goluri înscrise de Spatar, Stamate si M. Ciobanu. Sa mentionam totusi ca cei de la Bradul au evoluat în doar 10 jucatori din minutul 75, atunci când portarul Zubas a vazut cartonasul rosu si va reamintim ca Puha (Bradul) a sutat de doua ori în bara. Surpriza la Arbore, unde Cetatea II Suceava Arbore, neînvinsa pâna în aceasta etapa, a cedat în mod surprinzator în fata dornenilor lui Mihaita Szekely si Ilie Groza. Gazdele au condus cu 1-0 prin reusita lui Martinescu din minutul 13, dar s-au vazut egalate în minutul 40, gol înscris de Dan Bostan, iar în final de meci oaspetii au speculat doua greseli de aparare si au punctat prin Atofanei, minutul 85 si Chira, minutul 88. Scorul a fost închis de Patache care a marcat pentru 3-2 în minutul 90+2. În urma victoriei cu 4-0 la Liteni în întâlnirea CSO din localitate, CS Gura Humorului urca pe primul loc al clasamentului, la egalitate de puncte cu Cetatea II, dar cu un golaveraj mai bun. Humorenii au marcat la Liteni prin Dascalu, minutul 55, dupa care a urmat hattrich-ul lui Razvan Cocar, minutele 76, 90 si 90+2.


Intră acum și în grupul de