Flori de gheata


Intră acum și în grupul de

Cei mai putin caldurosi dintre noi, se gândesc cu groaza la cele aproximativ 5 luni de iarna- specifice nordului, care au dat peste noi. Mie însa, mi se umple sufletul de bucurie, caci este un anotimp drag mie. Nu prea îmi place partea cu topitul zapezii spre primavara, dar pâna atunci mai e mult si nu are rost sa-mi stric placerea, si am un deosebit …respect amestecat cu putina teama, pentru viscol, dar în rest…

Îmi place la nebunie aerul tare si rece, crivatul care cerceleaza ramurile arborilor, zapada scârtâind sub talpile ghetelor!

Mi-e dor de senzatia placuta pe care o ai atunci când intri într-o casa calda, cu miros de cetina de brad, si o colinda ascultata în surdina, cu o ceasca de vin fiert în fata, si cu aroma de scortisoara ce-ti dezgheata nasul!

Abia astept sa merg la tara, la casa bunicii, sa aud lemnele trosnind în soba, câinii latrând în noapte, clinchet de zurgalai si sa simt mirosul de mere coapte pe plita, plutind în aer.

Cât despre florile de gheata de pe ferestre ce sa mai spun, nici una nu e la fel, sunt de o frumusete uimitoare – glaciara, iar despre cele formate de râurile repezi, pe un ger cumplit…

Ce bine ca a venit iarna!


Intră acum și în grupul de