Fotbal, Retrospectiva Ligii a IV-a (partea a III-a)


Intră acum și în grupul de

Surpriza Bucovina Badeuti

Pe 23 septembrie s-au jucat meciurile etapei a VII-a din Liga a IV-a. CS Gura Humorului a câstigat cu 5-0 si a ramas lider. Bucovina Badeuti a furnizat surpriza etapei, reusind sa se impuna la Falticeni în fata celor de la Juventus II, scor 0-1. CS Gura Humorului si-a respectat statutul de favorita în fata Minerului Iacobeni Ciocanesti si a dispus cu 5-0 de acestia, patrându-si totodata pozitia de lider al Ligii a IV-a. Humorenii au condus ostilitatile din primul si pâna în ultimul minut, reusind si câteva goluri spectaculoase , însa dupa minutul 60 au ridicat piciorul de pe acceleratie si echipa oaspete si-a mai putut trage sufletul. Cu Ionita si Gafita în mare forma, gazdele au înscris de cinci ori prin Ionita, minutele 17, 31, Gafita 35, A. Macovei 58 si Poenari 60. A fost un meci în care minerii cu Marcel si Razvan Ivan (tata si fiu) în formatie si-au dat seama ca mai au de lucrat la omogenizarea echipei.

Meci foarte echilibrat la Patrauti, unde s-au marcat nu mai putin de 7 goluri, oaspetii Rapid CFR Suceava au învins cu 4-3 si sunt la 3 puncte de primul loc. Surprinzatoare victoria Liteniului, 2-0 la Moldovita, joc în care Viitorul (cu patru jucatori proaspat legitimati în formatie a câstigat pe merit) acumuleaza primele 3 puncte în clasament. Pacat pentru comportarea frumoasa a echipei din Liteni, neatentia conducatorilor atunci când au facut legitimarile a dus la pierderea jocului cu 3-0 din cauza viciilor de respectare a regulamentului.

Cetatea II Suceava Arbore s-a impus cu 3-0 la Radauti, goluri marcate de Crisu, minutul 48, Dovalciuc 61 si Apetri 76 si ramâne pe locul II în clasament, la egalitate de puncte cu liderul.

Dorna Vatra Dornei câstiga în urma unui meci frumos între doua echipe care si-au vazut de fotbal, fara faulturi, fara proteste, cu goluri multe si numeroase, faze de poarta, meciul cu Flacara Rosie Udesti, scor 5-0, goluri înscrise de Stan minutele 30, 45, Boanches 38, Vizitiu 60 si D. Bostan 76. Dorneinii încep sa se vada, ei alcatuiesc o formatie foarte echilibrata cu Szekely si Iuga pe linia de fund, Vizitiu un dispecer laborios si doua vârfuri de atac D. Bostan si Stan, puternice si eficace. În urma rezultatelor din etapa a VII-a, CS Gura Humorului se afla pe primul loc, la egalitate de puncte cu Cetatea II Suceava, dar cu un golaveraj superior, Dorna Vatra Dornei, Rapid CFR Suceava si Juventus II Falticeni se afla în imediata apropiere si asteapta un pas gresit al primelor doua echipe.

În etapa a VIII-a, din cadrul Ligii a IV-a, Juventus II si-a confirmat statutul de favorita în partida de la Liteni, unde s-a impus la o diferenta de doua goluri prin reusitele lui Vrabie si A. Pânzariu.

Derbiul etapei a fost câstigat de feroviarii suceveni

Rapid CFR Suceava – CS Gura Humorului 1-0 (0-0), în urma unui meci deosebit de echilibrat, în care ambele echipe au prezentat cele mai bune garnituri. Multe ocazii de gol la ambele parti, în final gazdele reusind golul victoriei prin Lucian Burlacu în minutul 84.

FC Cetatea II Suceava Arbore – Bradul Putna 5-2 (3-2) în urma unui meci echilibrat în prima repriza când oaspetii au condus cu 2-1. În partea a doua a jocului cei de la Bradul nu au mai facut fata forcingului gazdelor, care s-au impus în final la trei goluri diferenta, n felul acesta Cetatea II a revenit pe primul loc al clasamentului. Golurile au fost marcate de Homneac 2, Dovalciuc 2 si Razlog pentru Cetatea, respectiv Puha si Romega.

Trei puncte mari pentru dorneni în întâlnirea disputata la Siret cu Zimbrul din localitate, goluri înscrise de Kasper, minutul 28 si D. Bostan 58, 66 pentru dorneni, respectiv juniorul Lucian Luchian, minutul 68.

Bucurie mare la Badeuti unde juniorii lui Vichente Popescu au învins pe Avântul Todiresti la un scor de forfait prin golurile înscrise de Nistor Bodârlau în minutele 27, 51 si 86, un fotbalist în vârsta de 40 de ani. În echipa din Badeuti au mai jucat câtiva „tinerei”: Dragos Tatar, Vali Gavriliuc, Hunceac sau Podariu, dar ambitia si daruirea acestora a dus echipa pe un linistitor loc 6 în clasament.

Sa mentionam ca dupa etapa a VII-a, disputata pe 26 septembrie, la sediul AJF, a avut loc o sedinta a Biroului Executiv, în care au fost discutate doua probleme:

   1. Aprobarea unei perioade de transferuri pentru jucatorii care au ramas neclarificati. Presedintele AJF, Aurel Daicu, a mentionat ca dupa începerea campionatului, unele asociatii sportive au solicitat transferul unor jucatori, care în perioada de mercato nu si-au reglementat situatia din diferite motive. Rezolvarea acestei probleme a contribuit într-o oarecare masura la evitarea folosirii pe fals a unor jucatori si la înlaturarea constestatiilor. Astfel, în perioada 27 septembrie – 5 octombrie 2007 s-au putut efectua transferuri.
   2. Aprobarea de disputare a meciurilor pe teren propriu ale echipei Rapid CFR Suceava, sâmbata în loc de duminica, întrucât pe terenul „1 Mai” din Itcani îsi desfasoara jocurile formatiile de juniori republicani A si B ale Cetatii Suceava. Astfel au fost eliminate suprapunerile de meciuri.

 

În etapa a IX-a, Dorna face scorul campionatului, rapidistii doboara „forestierii”, Cocar (CS Gura Humorului) marcheaza o „dubla” decisiva în meciul cu Unirea Boroaia, Bradul Putna si Bucovina Badeuti au marcat împreuna 10 goluri.

Zi neagra pentru elevii lui Neculai si Costica Grosu (Avântul Todiresti) care au început numaratoarea golurilor în minutul 9 si au terminat-o în ultimul minut de joc. Dornenii s-au dezlantuit si au înscris de 9 ori în poarta nefericitului portar de la Avântul. Doua hattrick-uri în aceasta partida, unul i-a apartinut lui D. Bostan (min. 9, 22, 60) si celalalt Cobzaru (min. 15, 56, 79). Au mai înscris Szekely, Vizitiu si Kasper.

Rapidistii suceveni au învins fara probleme la Moldovita, elevii lui Bogdan Tudoreanu realizând un joc bun, 4-0 cu Foresta si au tinut aproape de fruntea clasamentului, obiectivul anuntat la începutul campionatului fiind promovarea în Liga a III-a. Pentru echipa din Moldovita începusera problemele în subsolul clasamentului. Feroviarii si-au asigurat înca de la pauza un avantaj de doua goluri prin reusitele lui Bejinariu(12) si L. Burlacu (45). În repriza a doua gazdele si-au marcat un autogol, în minutul 63, prin F. Ungureanu iar scorul final a fost stabilit de juniorul Vlad Murariu, în minutul 90.

Meci foarte echilibrat la Gura Humorului unde gazdele au deschis scorul în minutul 40 prin Razvan Cocar, dar au trecut apoi prin momente grele în fata unui adversar care nu a încetat nicio clipa sa-si joace sansele. Fotbalistii de la Unirea Boroaia au gresit însa în aparare cu patru minute înainte de final si acelasi a înscris realizând dubla. Tabela a fost închisa în prelungirile partidei de reusita lui Vasiliu, scor final 2-1 pentru humoreni.

Juventus II Falticeni se mentine în plasa liderului 4-2 cu Minerul Iacobeni Ciocanesti. Vladimir Prisaca, fostul atacant al Cetatii Suceava a înscris doua goluri în minutele 16 si 32, iar oapetii au redus din handicap prin Razvan Ivan în minutul 34. În partea a doua jocuzl s-a echilibrat, iar intrarea în teren a juniorului Vali Gramada (Juventus) a înviorat atacul formatiei sale. El a înscris în minutul 75, iar Vrabie a majorat scorul la 4-1 în minutul 82. Razvan Ivan a închis tabela în prelungirile partidei.

Buna evolutie a echipelor Bradul Putna, „set alb” în întâlnirea cu Flacara Rosie Udesti si Bucovina Badeuti, 4-0 cu CSO Viitorul Liteni. Cei trei marcatori din formatia lui Vichente Popescu, Bodârlau (minutele 2 si 64) si Cotoara (minutul 32) au împreuna 114 ani.

Linia de clasament dupa aceasta etapa: 1. Cetatea II Suceava Arbore 24p, 2. Dorna Vatra Dornei 21p, 3. Rapid CFR Suceava 21p, 4. CS Gura Humorului 21p, 5. Juventus II Falticeni 20p.

În etapa a X-a, meciuri disputate pe data de 14 octombrie 2007, doua întâlniri au atras atentia: Rapid CFR Suceava – Juventus II Falticeni si Cetatea II – CS Gura Humorului.

În primul joc, meciul a foste echilibrat doar în prima repriza. În minutul 30, juniorul Turineac a profitat de o neîntelegere între cei doi aparatori falticeneni si a deschis scorul. A urmat golul lui Lucian Burlacu si Juventus s-a debusolat complet. Scor final 5-0 pentru Rapid CFR, care în repriza a doua a mai punctat prin Stamate de doua ori si Bârgauanu. La acest derbi s-au remarcat de la gazde s-au remarcat Spatar, Sevaciuc, Stamate si Romaniuc. Falticenenii au dezamagit desi i.-au avut în teren pe Mihai, Fl. Ailenei, Suleru, Zaremba si Tomescu.

În cel de-al doilea joc s-au înfruntat Cetatea II cu CS Gura Humorului, scor 3-0. A fost un meci în care s-au aratat 10 cartonase galbene si au fost dictate doua penaltiuri. Tomaz a deschis scorul în minutul 55. A urmat o perioada a jocului mai delicata generata de schimburi de amabilitati între arbitri si spectatori dar pe final de joc, Homneac (min.83) si Ignatescu (min. 85) ai înscris pentru „satelit” si au consolidat prima pozitie a clasamentului.

CSM Dorna Vatra Dornei a învins cu 3-1 pe Bucovina Badeuti si ajuns pe locul 2 în clasamentul Ligii a IV-a. Si Bucovina Radauti a facut un meci bun la Todiresti, unde a învins cu 2-1 si a urcat pe locul 6. 


Intră acum și în grupul de