Handbal. Campionatul Mondial : Romania se califica dramatic in semifinale. Urmeaza Rusia!


Intră acum și în grupul de

Sfert de finala incredibil de greu pentru echipa nationala a Românie, împotriva Frantei, organizatoarea Campionatului Mondial de handbal feminin. România avea nevoie de calificare. Pentru moral. Pentru a arata ca înca însemnam ceva într-un sport. Franta avea de partea ei publicul. Si arbitrii. Dar noi stiam asta. Am reusit cu greu victoria dupa o partida de infarct. În semifinale, fetele lui Tadici vor înfrunta Rusia într-o reeditare a finalei din urma cu 2 ani.

România a început slab jocul, Valeria Motogna Bese a deschis scorul, dar la sfârsitul minutului 5, tabela arata 4-1 pentru frantuzoaice. Valerie Nicolas avea procentaj 80% si continua sa scoata aruncari. Iar tabela refuza sa se mai schimbe. Chiar si la Ionela Gâlca, singura pe semicerc…

Urmatorul gol a apartinut tot frantuzoaicelor. A venit în minutul zece. României nu-i iesea nimic. Tadici a cerut time-out si imediat dupa aceea, Motogna-Bese a înscris pentru 5-2. Apararea a mers ceas si Camelia Balint a reusit un gol de pe extrema. La jumatatea primei reprize era 6-4. Pivotul francez Kamta si-a faccut datoria iar Nicolas a aparat execlent. România a ramas în inferioritate numerica si, cu tot efortul nou-intratei Tolnai, Franta s-a distantat la 10-4 în minutul 20. Se contura un dezastru. Au urmat golurile lui Bese si Herbrecht dar Franta s-a distantat la sapte goluri. La 13-6 în favoarea frantuzoaicelor Meirosu a fost eliminata. Parea ca nu este seara româncelor. 14-8 la pauza. Arbitrii „au tras” cu gazdele, dar nici noua nu ne-a iesit nimic.  

Repriza a doua a început bine: doua eliminari pentru Franta si un 7 metri transformat de Maier. Aceeasi Maier a aruncat din extrema dar Nicolas a fost la post. Maier a reusit golul de 14-10. Apoi Neagu a înscris de la noua metri fara sanse pentru portarul francez. 14-11 în minutul 35. Luminita Hutupan-Dinu a început sa apere tot mai bine. A fost 16-14 în minutul 40, dupa o bâlbâiala a apararii, care nu a reusit sa culeaga mingea dar gazdele s-au distantat iar la 3 goluri. România a egalat prin golurile înscrise de Neagu, Maier din aruncare de la 7 metri si Clara Vadineanu. 17-17 în minutul 45. Franta a înscris cu un usor ajutor de la arbitri si în numai doua minute s-a distantat din nou la doua goluri. România a ratat exasperant, arbitrii ne-au „ciupit”, dar cu toate acestea tricolorele au egalat printr-o aruncare de la 7 metri transformata sigur de Ramona Maier iar Neagu a adus România în avantaj pentru prima data! 21-20. Cu cinci minute înainte de final arbitrii au anulat golul lui Gâlca, iar Vadineanu a aruncat neglijent. Egal din nou. Marcheaza Meirosu. Finalul l-am jucat în inferioritate numerica si s-a terminat egal. Au urmat prelungiri.

Franta s-a distantat la 26-24 dar Bese a redus din handicap si Ramona Maier a restabilit egalitatea.

Primul gol din ultimele 5 minute a fost al adversarelor. Steluta Luca obtine repede o aruncare de la 7 metri si aceeasi Ramona Maier egaleaza iar Hutupan-Dinu apara! Din nou prelungiri. 27-27.

Un nou început în inferioritate. Apara însa doua mingi grele Hutupan iar Neagu înscrie! Egaleaza Franta. Si trage iarasi Neagu. Imparabil! 29-28. Herbrecht egaleaza cu noroc.

Pentru prima oara în acest meci România s-a distantat la trei goluri, 32-29. Fiecare formatie a mai punctat de câte doua ori dar fetele noastre au învins. Dramatic.

În celelalte sferturi de finala, Germania a trecut usor de Angola, desi tabela a aratat în final doar 36-33, Norvegia a depasit clar Coreea de Sud, 35-24. Cea mai grea partida a avut-o Rusia, care a avut de furca mult cu unguroaicele, dar a învins cu 36-35, dupa ce la pauza era 20-22.  


Intră acum și în grupul de