Fotbal. Liga I : Revenire de trei puncte


Intră acum și în grupul de

Universitatea Craiova – Poli Iasi  2 – 1

Universitatea din Cetatea Baniei se dovedeste foarte departe de ceea ce a fost Craiova Maxima. Sâmbata seara, s-a chinuit din greu pe teren propriu pentru a înfrânge Politehnica Iasi. Si acest lucru s-a întâmplat abia dupa ce oaspetii au ramas în zece oameni – Milea fiind eliminat în ultimul minut al primei reprize. Dar când jucatorul echipei moldovene a vazut al doilea cartonas galben, Poli conducea cu 1-0, datorita golului înscris de Martin Cernoch, care a reluat cu capul, din careul mic, centrarea trimisa de Adrian Ilie.

Pâna spre final, oltenii au asediat poarta lui Branet. Dar golurile au venit abia în ultimele 20 de minute. Întâi, o deviere a lui Dananae, la centrarea lui Lutu – gol anulat pe motiv de ofsaid, desi olteanul se afla în pozitie corecta. Era minutul 70 si, dupa doar un minut, unul dintre jucatorii de la Antipozi restabileste egalitatea: Mitchell reia în poarta adversa o centrare, primita de aceasta data de la Barboianu. Cu opt minute înainte de final, dupa ce Costea nimereste bara, este rândul unui alt „cangur”, Joshua Rose, sa trimita mingea în plasa portii oaspetilor, stabilind scorul final: Universitatea Craiova – Poli Iasi 2-1. O victorie obtinuta greu, în fata a numai 500 de spectatori…

Au evoluat formatiile:

Universitatea: Bornescu – Dananae, Stoica, Mitchell, Rose – Barboianu, Saceanu (Gargalie), A. Ionescu (Lutu), Wobay – Costea, Baird (C. Tanasa). Antrenor: Nicolo Napoli

Poli Iasi: Branet – Homei (Palimaru), Ciobanu, Onut, Kalai, Munteanu – Buta, Ad. Ilie (Mijin), Milea, Miclea – Cernoch (Sfârlea). Antrenor: Ionut Popa  
 

Otelul Galati – Pandurii Tg. Jiu  3 – 1

Pandurii si Otelul s-au întâlnit sâmbata, la Galati, în ultima partida a celor doua formatii în acest an. Dupa un meci spectaculos dar nelipsit de incidente si de faulturi dure, gazdele au reusit sa se impuna, consolidându-si pozitia a noua în clasamentul Ligii I, în timp ce oaspetii au ramas pe antepenultima pozitie, fiind din ce în ce mai aproape de retrogradare.

Prima repriza a început cum nu se putea mai prost pentru gorjeni. În chiar minutul 3, Pandurii au ramas în inferioritate numerica, Ilie Iordache fiind trimis la vestiare dupa un fault în pozitie de ultim aparator. Incidentul având loc în careul gazdelor, centralul Teodor Craciunescu a dictat penalti. Jula a transformat fara emotii, reusind sa deschida scorul. Dupa jumatate de ora de joc însa, fiul lui Craciunescu avea sa acorde si oaspetilor o lovitura de pedeapsa, si de aceasta data just, dupa un fault al lui Jelev la Stromajer. Desi Djakpa a transformat si a restabilit egalitate, gazdele aveau sa intre la cabine cu avantaj pe tabela, dupa sutul lui Gabriel Paraschiv din minutul 40, la care portarul Balaet nu a avut replica.

Mitanul secund a urmat aproximativ „reteta” primului, dar a fost ceva mai lispit de spectaculozitate. Dupa doar trei minute de la fluier, galatenii au beneficiat de un nou penalti, si acesta acordat corect de central. Desi a ratat în prima faza, acelasi Emil Jula a reusit sa retrimita la poarta, stabilind totodata si scorul final al partidei, 3-1. Pâna la final nu s-a jucat mai nimic, singurul eveniment de notat fiind eliminarea lui Djakpa din minutul 61, ivorianul fiind trimis la cabine dupa o intrare dura la Sârghi.

Au jucat formatiile:

Otelul Galati: Gribauskas – Semeghin, Costin, Jelev, Sârghi (Elek) – Silviu Ilie, Brujan (Ionescu), Paraschiv, Szekely (Labukas) – Jula, D. Stan.

Pandurii Tg. Jiu: Balaet – Djapka, Chibulcutean, Rusu, Jackson – Iordache, Stânga, Vancea, Popete – Orac, Stromajer (Al. Piturca). 

Gloria Bistrita – Rapid  1 – 2

Rapid a reusit sa câstige un nou meci important, acumulând trei puncte si micsorând e-cartul fata de CFR Cluj la doar opt lungimi de unda. Partida de la Bistrita nu a fost însa una usoara, elevii lui Ioan Ovidiu Sabau evoluând foarte bine în acest tur în fata propriilor suporteri.

Prima repriza a fost în mare parte apatica, cei 22 de fotbalisti realizând stângacii hilare, cauzate însa de gazonului bistitean, unul de-a dreptul infect, asemanator mai degraba cu un patinoar. Prima si singura ocazie mai de „Doamne ajuta” a primei reprize a apartinut gazdelor. În minutul 44, Sepsi a ratat sansa de a deschide scorul, sutând peste poarta dintr-o pozitie ideala.

Pauza a fost de bun augur pentru ambele echipe, care au prestat un joc mult mai calitativ. În special pentru rapidisti, acestia marcând primul gol al întâlnirii în minutul 48, prin Buga. Dupa alte cinci minute, scorul avea sa devina 0-2 în favoarea oaspetilor, Emil Dica transformând un penalti acordat dupa un fault al Sapunaru. Desi au fortat în ultima jumatate de ora a meciului, gazdele nu au reusit mai mult decât un gol de onoare, dupa autogolul lui Bozovic din minutul 63. Scor final 1-2 si giulestenii se apropie de liderul pâna acum „intangibil” al Ligii I.

Au evoluat echipele:

Gloria: Tatarusanu – D. Matei, Abrudan, Frasinescu, D. Toma (Fl. Bad, 79) – M. Rus (Codoban, 58), Sepsi, C. Danciu (Câju, 58), R. Dobre – Tilinca, Hadzibulic.

Rapid: Andrade – Sapunaru, Maftei, M. Constantin, Bozovic – E. Dica, Grigorie (Boya, 73), C. Lazar, Cesinha (Herea, 65) – Buga (Grigore, 65), Burdujan.  

Gloria Buzau – Ceahlaul Piatra Neamt  4 – 1

Pe un teren greu, la Buzau, Gloria a încercat sa razbune, în prologul etapei a 19-a a Ligii I, înfrângerea cu 4-0 din turul campionatului administrata de formatia Ceahlaul Piatra Neamt. Dupa un început ezitant de meci, în mare parte, Gloria Buzau a reusit ce si-a propus, dar mai ales sa obtina cele trei puncte puse în joc, învingând formatia condusa de Viorel Hizo cu 4-1.

Echipa moldoveana a deschis totusi scorul, în minutul 23, prin Radu Doicaru dupa o gafa a portarului buzoian Mihai Minca, care a respins gresit o centrare de pe partea stânga. Avantajul nemtenilor nu a durat însa decât un minut, buzoienii egalând la faza imediat urmatoare, când Paleacu a centrat de pe partea dreapta si Alin Litu a fructificat cu o lovitura de cap de la sase metri.

„Pe val”, buzoienii au reusit si sa treaca în avantaj, în minutul 26, când Dino Eze a reusit o frumoasa actiune personala, driblând doi adversari si înscriind cu un sut din opt metri.

Înca de la debutul reprizei a doua, Viorel Hizo l-a aruncat în lupta pe Mircea Oprea, în locul lui Raducan, însa gazdele aveau sa îsi mareasca avantajul la doua goluri dupa doar cinci minute, punând cele trei puncte în afara oricarui pericol. În minutul 50, Claudiu Ionescu l-a driblat pe Fernandes si a sutat cu piciorul stâng, mingea oprindu-se în vinclul portii lui Multescu. Scorul final a fost stabilit în ultimul minut de joc, când tot Claudiu Ionescu a marcat, dupa ce a scapat singur pe partea dreapta si l-a învins pe Multescu cu un sut la vinclu, dintr-un unghi închis.

În urma acestui rezultat, Gloria Buzau a depasit Ceahlaul în clasamentul Ligii I si poate avea o iarna un pic mai linistita, departe de zona retrogradarii, dar totusi la o diferenta mica de puncte.

Au evoluat echipele:

Gloria Buzau: Minca – Nejneru (Iovita), Jozic, Tudose, Filip – Paleacu (C. Doicaru), Gheorghita, Vlaicu, D. Eze – Cl. Ionescu – Litu (Bunica). Antrenor: Stefan Stoica.

Ceahlaul: Multescu – Cebotaru, Fernandes, Vitelaru, Barna – N. Raducan (M.Oprea 46), Hamza, Rusmir (V. Frunza 61), Ayza (Banuta 54) – Doicaru, Golban. Antrenor: Viorel Hizo. 


Intră acum și în grupul de