Handbal : Secundul nationalei, Petru Ghervan, pregateste jocurile din preliminariile Campionatului Mondial din 2009


Intră acum și în grupul de

La Bucuresti, a avut loc joi reunirea lotului masculin de handbal al României  pentru o pregatire centralizata în perspectiva preliminariilor Campionatului Mondial din 2009.

Nationala pregatita de Aihan Omer, Petru Ghervan si Sorin Toacsen se va pregati pâna pe 20 decembrie, urmând sa sustina si doua jocuri de verificare cu Bulgaria, pe 19 si 20 decembrie (ambele de la ora 19).

Este demna de remarcat revenirea la nationala a pivotului Eremia Pârâianu, care a jucat ultima oara pentru reprezentativa în meciul cu Norvegia, pierdut la Bucuresti cu 29-30, pe 11 iunie 2006, în barajul pentru CM Germania 2007. Aihan Omer a chemat si doi debutanti, Ferenczi (Odorhei) si Daniel Muresan (HCM Constanta).

Iata lotul convocat: Rudi Ionut Stanescu (HCM Constanta), Stefan Laufceac (Steaua MFA Bucuresti) – portari, George Buricea, Ionut Georgescu, Alin Sania, Marius Stavrositu (toti de la Steaua MFA Bucuresti), Florin Ciubotariu, Gheorghe Irimescu, Mihai Rohozneanu (toti de la UCM Resita), Laurentiu Toma, Daniel Muresan (ambii de la HCM Constanta), Eremia Pârâianu (US Creteil/Franta), Dan Savenco (CSM Medgidia), Marian Filip (Dinamo-Baumit Bucuresti), Sandu Iacob (Stiinta Dedeman Bacau), Botond Ferenczi (HC Odorheiu Secuiesc), Marius Sadoveac, Cristian Fenici (ambii Politehnica Izometal Timisoara).

În ianuarie, România va participa la meciurile din Grupa a III-a a preliminariilor Campionatul Mondial din anul 2009, din Croatia. Selectionata României va întâlni formatia similara a Ciprului, pe 3 ianuarie la Oradea si pe 6 ianuarie la Nicosia, si Letonia, pe 16 ianuarie la Riga si pe 20 ianuarie la Oradea. Prima clasata în aceasta grupa se va califica la barajul pentru CM 2009. 


Intră acum și în grupul de