Cinci bărbaţi din Frasin au fost trimişi în judecată pentru tentativă de omor


Intră acum și în grupul de

Procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava au dispus trimiterea în judecată a lui Vasilică Tudor Nergheş, Marian Mircea Nergheş, Nicolae Iordan Paicu, Adi Ilie Paicu, şi Eugen Adi Barfa, cercetaţi în stare de arest preventiv pentru tentativă de omor calificat şi tulburarea ordinii şi liniştii publice.

Ancheta a relevat că în data de 2 mai 2016, după amiaza, la un bar situat pe raza oraşului Frasin,  judeţ Suceava, un bărbat, şi un amic de pahar l-au lovit uşor pe Vasilică Tudor Nergheş, incident produs pe fondul stării de ebrietate în care se aflau toţi trei.

Deranjat de faptul că a fost agresat de cele două persoane, Nergheş Vasilică-Tudor i-a contactat pe prietenii săi Barfa Eugen-Adi, Paicu Nicolae-Iordan, Paicu Adi-Ilie, precum şi pe fratele său Nergheş Marian-Mircea, s-a întâlnit în cursul serii cu aceştia şi împreună au convenit să-i caute pe cei care l-au agresat, iar în cazul în care îi vor găsi să-i bată la rândul lor.

În jurul orelor 21:30 cu aproximaţie, grupul format din cele cinci persoane menţionate anterior s-a deplasat la un alt local din oraşul Frasin, în locul respectiv întâlnindu-se cu grupul format din bărbatul care l-a agresat iniţial pe Nergheş şi alţi trei cunoscuţi, ultimii trei reuşind să fugă.

judecata

 

Bărbatul rămas singur cu agresorii a fost lovit iniţial din spate cu toporul de Paicu Adi-Ilie, şi a căzut, iar în continuare agresorul i-a aplicat mai multe lovituri cu acelaşi topor în diverse zone anatomice, inclusiv în zona cranio-cerebrală. Tot în acelaşi interval de timp şi profitând de faptul că victima nu se putea apăra, şi ceilalţi patru agresori i-au aplicat multiple lovituri cu corpuri contondente, cu pumnii şi picioarele; şi loviturile acestora au vizat atât zona cranio-cerebrală cât şi alte zone anatomice.

Consecinţa acestor acte de violenţă de intensitate ridicată a fost producerea unor leziuni deosebit de grave victimei, care au necesitat internarea acesteia la Secţia neurochirurgie a Spitalului judeţean de urgenţă „Sf. Ioan cel Nou” Suceava şi efectuarea unor operaţii complexe în vederea salvării vieţii.

Modul în care s-au comportat cei cinci agresori a fost de natură a tulbura ordinea şi liniştea publică în zona respectivă, a determinat ca celelalte persoane aflate atunci la local (cel puţin 10 persoane) să părăsească în fugă zona sau să se ascundă pentru a nu fi la rândul lor agresate.

Dosarul va fi judecat la Tribunalul Suceava. (N.B.)


Intră acum și în grupul de