Majoritatea primariilor din judet supraestimeaza valoarea pagubelor provocate de calamitatile naturale


Intră acum și în grupul de

Prefectul de Suceava, Orest Onofrei a declarat luni, în cadrul reuniunii Comandamentului Judetean pentru Situatii de Urgenta ca majoritatea primariilor din judet supraestimeaza valoarea pagubelor provocate de calamitatile naturale. Ideea pe care merg autoritatile locale este aceea de a solicita mai mult pentru ca oricum primesc mult mai putin.

Orest Onofrei a afirmat ca, în ultimii trei ani, în judet au ajuns aproximativ 10 la suta din fondurile solicitate Guvernului, pentru refacerea obiectivelor distruse de inundatii. Acesta a spus ca si reabilitarea s-a facut tot în proportie de 10 la suta, dar a mentionat ca sumele au fost suficiente pentru rezolvarea problemelor aparute la retelele de transport, apa si gaz, care afectau mari comunitati de oameni. Prefectura Suceava a solicitat de la Guvern pentru refacerea obiectivelor distruse suma de 55 milioane de lei (550 miliarde de lei vechi).

Prefectul de Suceava a mai spus ca activitatea de interventie în situatii de urgenta s-a îmbunatatit foarte mult, pentru ca factorii responsabili au învatat din necazuri.  

La rândul sau, presedintele Consiliului Judetean, Gavril Mîrza, a declarat la aceeasi întrunire ca din 2008, Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta Suceava va beneficia de noi dotari, dupa ce administratiile judetene din regiunea Nord-Est s-au asociat, pentru a putea accesa fonduri structurale. Acesta a spus ca suma disponibila este de 15 milioane de euro, urmând ca administratia sa participe cu o cofinatare de 5 miliarde de lei vechi. Gavril Mîrza a mentionat ca vor fi achizitionate în special autoutilitare si autosanitare. „Vom asigura un minim necesar, ca necesarul real este mult mai mare” a mai adaugat seful administratiei judetene. 


Intră acum și în grupul de