Prefectura Suceava infirmă că a stabilit datele când vor fi constituite Consiliul Județean Suceava și Consiliul Local Suceava

Prefectura Suceava a infirmat, miercuri, că ar fi stabilit datele când vor fi constituite Consiliul Județean Suceava și Consiliul Local Suceava.

harasim (1)

Mai multe surse politice au anunțat, marți, că noul Consiliu Județean Suceava ar urma să fie constituit în 23 iunie, iar Consiliul Local Suceava în 22 iunie.

Prefectura Suceava a transmis un comunicat în care arată că în conformitate cu legislaţia în vigoare, în vederea constituirii consiliului local, prefectul, prin ordin, convoacă consilierii declaraţi aleşi în şedinţa de constituire, în termen de 20 de zile de la data alegerilor, după îndeplinirea prevederilor din Legea nr. 334/2006 privind finanțarea activității partidelor politice și a campaniilor electorale, republicată.

În conformitate cu art. 47 alin. (5) din legea menționată, candidaţilor declaraţi aleşi nu li se pot valida mandatele, dacă raportul detaliat al veniturilor şi cheltuielilor electorale pentru fiecare competitor electoral nu a fost depus în condiţiile legii.

”În acest sens, prefectul judeţului Suceava, domnul Constantin Harasim a transmis către toate unităţile administrativ teritoriale din judeţ materialele în vederea desfăşurării în bune condiţii a şedinţei de constituire a consiliului local. Materialele transmise constituie instrumente utile în activitatea de pregătire a şedinţei de constituire a consiliului local, urmând ca pe baza acestora secretarul uat-ului să procedeze la întocmirea documentelor proprii”, se arată în comunicat.

Totodată, ordinele Prefectului judeţului Suceava privind convocarea consilierilor declaraţi aleşi  la data de 5 iunie 2016, în şedinţa de constituire a consiliilor locale din unităţile administrativ teritoriale din judeţ, precum şi în şedinţa de constituire a Consiliul Judeţean Suceava, vor fi comunicate în timp util, funcţie de publicarea în Monitorul Oficial al României, Partea I și pe site-ul www.roaep.ro a listei partidelor politice, alianţelor politice, organizaţiilor cetăţenilor români aparţinând minorităţilor naţionale şi a candidaţilor independenţi pentru care a fost depus raportul detaliat al veniturilor şi cheltuielilor electorale, conform art. 47 alin. (2) din Legea nr. 334/2006 privind finanţarea activităţii partidelor politice şi a campaniilor electorale, pentru alegerea autorităţilor administraţiei publice locale desfăşurate conform Hotărârii Guvernului nr. 51/2016 privind stabilirea datei alegerilor locale din anul 2016.(Alin Dima)