Spitalul Judetean va fi informatizat

Informatizarea Spitalului Judetean „Sf. Ioan cel Mare” se afla pe ultima suta de metri, aceasta fiind considerata de conducerea unitatii, o mare realizare. „Se lucreaza la crearea retelei. În ianuarie se va face trainingul personalului pentru folosirea aplicatiilor acestui soft care, din februarie, va deveni functional”, a declarat directorul adjunct medical al spitalului, Doina Elena Ganea Motan. Printre avantajele informatizarii, conducerea spitalului a mentionat crearea unei baze de date care va permite o mai buna evidenta a cheltuielilor pe pacient si pe sectie sau compartiment, traseul pacientului pe diferite sectii, istoricul medical al pacientului cu multiple internari. „Efectiv vom avea CV-ul medical al pacientului” a precizat Doina Elena Ganea Motan.

Un alt avantaj al informatizarii este rapiditatea transmiterii datelor dar si realizarea unei evidente stricte a consumului de medicamente si materiale sanitare pe sectii, o evidenta a stocurilor si a personalului.

De asemenea se vor putea transmite on line imagini diagnosticale ale pacientilor, gen radiografii, pe sectii si în sali de operatii.

Softul, în valoare de aproximativ doua miliarde de lei vechi a fost achizitionat din veniturile proprii ale spitalului, mai exact din efectuarea studiilor clinice, computerele, în numar de 127 fiind cumparate treptat din vara acestui an.  

loading...