Spitalul Judetean va fi informatizat


Intră acum și în grupul de

Informatizarea Spitalului Judetean „Sf. Ioan cel Mare” se afla pe ultima suta de metri, aceasta fiind considerata de conducerea unitatii, o mare realizare. „Se lucreaza la crearea retelei. În ianuarie se va face trainingul personalului pentru folosirea aplicatiilor acestui soft care, din februarie, va deveni functional”, a declarat directorul adjunct medical al spitalului, Doina Elena Ganea Motan. Printre avantajele informatizarii, conducerea spitalului a mentionat crearea unei baze de date care va permite o mai buna evidenta a cheltuielilor pe pacient si pe sectie sau compartiment, traseul pacientului pe diferite sectii, istoricul medical al pacientului cu multiple internari. „Efectiv vom avea CV-ul medical al pacientului” a precizat Doina Elena Ganea Motan.

Un alt avantaj al informatizarii este rapiditatea transmiterii datelor dar si realizarea unei evidente stricte a consumului de medicamente si materiale sanitare pe sectii, o evidenta a stocurilor si a personalului.

De asemenea se vor putea transmite on line imagini diagnosticale ale pacientilor, gen radiografii, pe sectii si în sali de operatii.

Softul, în valoare de aproximativ doua miliarde de lei vechi a fost achizitionat din veniturile proprii ale spitalului, mai exact din efectuarea studiilor clinice, computerele, în numar de 127 fiind cumparate treptat din vara acestui an.  


Intră acum și în grupul de