Singurul spital judetean din tara care va realiza analize de imunohistochimie va fi cel sucevean


Intră acum și în grupul de

De anul viitor, prin laboratorul de anatomo-patologie, Spitalul Judetean „Sf. Ioan Cel Nou” Suceava va fi singurul spital judetean din tara care va putea asigura pacientilor tratamente particularizate 100 la suta, în special pentru tumori si bolile de ganglion, care sunt cel mai greu de diagnosticat. Acest lucru va fi posibil din ianuarie 2008, prin realizarea de analize de imunohistochimie, care vor fi gratuite. Directorul adjunct medical al Spitalului Judetean Suceava, dr. Doina Elena Ganea Motan, a declarat miercuri ca linia completa pentru efectuarea acestor analize se afla în dotarea laboratorului de anatomie patologica, singura piesa care mai lipseste – un RH-metru – urmând sa soseasca în ianuarie 2008.

„Prin aceasta linie se fac determinari de mare finete, care aduc precizare la nivel de imunologie în tesut a diagnosticului si a factorilor de pronostic. Mai exact, particularizarea 100 la suta a tratamentului unui pacient, ceea ce permite aplicarea de tratamente tintite, care altfel nu pot fi indicate, mai ales pentru bolile cu expresie genetica, în special tumorile si bolile de ganglion, care sunt cel mai greu de diagnosticat”, a declarat Doina Elena Ganea Motan.

Pe de alta parte, managerul Spitalul Judetean „Sf. Ioan cel Nou” Suceava, Costica Dascaliuc a declarat ca anul acesta valoarea aparatelor ce intra în dotarea unitatii este de 30 miliarde de lei vechi, fiind pe cale de a se realiza platoul imagistic ce va contine un computer tomograf, un mamograf si un osteodensitometru.

Si sectia de Radiologie a spitalului urmeaza a primi un aparat de radiodiagnostic performant, în urma unei investitii a Ministerului Sanatatii.

Cu aceasta aparatura unitatea spitaliceasca îndeplineste cerintele unui spital de urgenta clasificarea 2A. 


Intră acum și în grupul de