200 de Mosi Craciuni au „invadat” strazile si trotuarele Sucevei


Intră acum și în grupul de

O parada simbolica sub forma unui mars la care au participat aproximativ 200 de elevi din unitati scolare sucevene a avut loc joi, 20 decembrie 2007, la initiativa ISJ Suceava. Inspectorul scolar pentru educatie formala si nonformala a ISJ Suceava, prof. Tatiana Vîntur a precizat ca proiectul educativ intitulat „Urarile lui Mos Craciun”, se afla la prima editie.

Elevii, îmbracati în costume reprezentând pe Mos Craciun, dar si îmbracaminte specifica datinilor si obiceiurilor de iarna s-au deplasat pe traseul: ISJ Suceava , Prefectura Suceava, Primaria Suceava si Universitatea „Stefan cel Mare” Suceava.

La finalul acestui traseu, în Aula Universitatii a avut loc un concurs spectacol, cu sectiunile: colinde de craciun, mesaj satiric, urari pentru anul nou si parada costumelor.

Momentele artistice au fost sustinute de grupurile de colindatori si obiceiuri de iarna „Mugurasul”,  Scoala nr. 1 Suceava, Scoala cu clasele I-IV Ciumârna, Vatra Moldovitei si  Grupul Scolar Agricol „Andronic Motrescu” Radauti” a spus Tatiana Vîntur, care a mai adaugat ca manifestarea are ca scop valorificarea simbolurilor specifice sarbatorilor de iarna. 


Intră acum și în grupul de