Salonul artistilor plastici amatori din judet si-a deschis portile


Intră acum și în grupul de

Salonul anual al artistilor plastici amatori din judetul Suceava a fost deschis vineri, la prânz, la Muzeul de Istorie din cadrul Complexului Muzeal Bucovina. Salonul reuneste 95 de lucrari a 33 de artisti din Suceava, Falticeni, Vatra Dornei si Gura Humorului.  La vernisaj au fost decernate si premiile, pe sectiunile pictura, grafica, sculptura si arte decorative.
Premiul de excelenta „opera omnia” a fost acordat artistei Ana Candrea Constantin, în vârsta de peste 80 ani, prezenta pe simeze mereu, la fiecare astfel de eveniment. La sectiunea pictura,  premiul I a fost obtinut de Alina Elena Lazareanu, premiul II de Doina Mindi, premiul III – Gheorghe Ropciuc. La grafica, Doina Catargiu a fost apreciata cu premiul I, Simion Iuga, locul II, si Iulian Dziubinschi, locul III. Sculptura: Florin Cramariuc, locul I, Liviu Jitariu, locul II, Nucu Benta, locul III. Arta decorativa – premiul I, Carmen Schley, premiul II – Ramona Joian, premiul III – Cristina Elena Chiriac. Premiul de excelenta a fost în valoare de 300 lei, celelalte fiind cuprinse între 250 si 100 lei.

În acelasi cadru au venit cu 48 de obiecte de arta decorativa, împletituri din sfoara, copii de la Centrul de Servicii Comunitare Gura Humorului, lucrari realizate de ei la cercurile de terapie ocupationala.


Intră acum și în grupul de